Szinte roskadoznak a zöldségesek a friss és ropogós salátáktól, ezért nagyon fontos, hogy mi is vásároljunk belőle. Nem csak azért mert nagyon finom és üde ízű, amiről egyből a tavasz meg a napsütés jut eszünkbe, hanem azért is, mert nagyon sok jótékony élettani hatása van, ami miatt érdemes fogyasztani. Lássuk ezeket!
- Vitaminok, ásványi anyagok: nagy mennyiségű B,-és C-vitamint tartalmaz, amik nagyon fontos vitaminok a szervezetünk számára. Emellett igen tetemes mennyiségű vas, foszfor és mész is található benne. Mivel általában nyersen, köretként fogyasztjuk így a benne található sok vitamin, ásványi anyag és aminosavak nem vesznek el, mint sok zöldségél a hő hatására.
- Felfrissít: nem csak egy vitaminbomba, de néhány levél elfogyasztása felfrissít, ez a benne található citromsavnak köszönhető. Csak pár levél a délelőtti szendvicsbe, és máris jobban megy a munka.
- Gyomorbántalmakra: nagyon jó hatással van a gyomor működésére, hiszen csupa olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ami védi és testünk egészségét, nincs ez másként a gyomorral sem. Akinek bármilyen gyomor panasza van, az naponta fogyasszon egy kis fejes salátát, és a panaszok észrevehetően enyhülni fognak.
- Gátolja az öregedést: C-vitamin, illetve magas E-vitamin tartalmának köszönhetően a ráncok ellen nagyon hasznos megoldás lehet. Ruganyossá teszi a bőrt, ápolja és táplálja azt. Emellett a belső hidratálást is elvégzi egy a zöldség.
- Méregtelenít: a téli, hidegebb időben a sok salakanyag és méreganyag megterhelheti a szervezetet, ez megmutatkozhat a bőrön is. Aknés, pattanásos és narancsbőrös lehet. A saláta a benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően sikeresen veszi fel a harcot a méreganyagokkal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: