Gyógyfutár

A tökéletes eperlekvár receptje

Magasra a kezet, aki imádja az epret. Én igen! Az egyik kedvenc gyümölcsöm, nagyon sajnálom, hogy évente csak egyszer lehet fogyasztani röpke pár hétig. Ilyenkor megragadom az alkalmat és minél több finomságot készítek belőle. És ahhoz hogy a finom ízét megőrizhessem, és azokban a hónapokban is élvezhető legyen amikor nem kapható ez a gyümölcs, mindig készítek pár üveg eperlekvárt. Jól bevált receptem van, természetesen mindenki úgy csinálja, ahogyan neki a legfinomabb, ma az én receptemet mutatom meg Nektek!

Hozzávalók:

3 kg eper

30 dkg cukor

18 g pektin

1 citrom leve

Elkészítés:

Először tisztítsuk meg az epreket, mossuk meg és csumázzuk le, majd daraboljuk fel apró kockákra. Minden egy kiló eperhez 10 dkg cukrot kell számolni. Adjuk hozzá a kifacsart citrom levét is, és így kezdjük el főzni. Kavargassuk gyakran, hogy a cukor elolvadjon. Már amikor majdnem forr, akkor adjuk hozzá a pektint és ezzel együtt még 5 percig főzzük, úgy hogy jól összekeverjük a masszát. Ha elkészült, akkor valamennyit rakjunk félre belőle, hogy maradjanak nagyobb szemek is, a többit egy botmixer segítségével turmixoljuk össze pépesre. Ezután öntsük bele a nagyobb szemeket is és így keverjük össze. Ezután töltsük száraz üvegekbe, folpackkal takarjuk le az üvegek tetejét, szorítsuk rá a kupakot és fordítsuk fejre 5 percre. És ezzel már el is készült. Tároljuk hűvös helyen.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!