Gyógyfutár

Fűszerpatika: vagyis otthoni fűszereink gyógyhatása 2.

Ahogy a korábbiakban is láthattuk, a konyhában található mindennapos fűszerek, melyeket ételeink ízesítésére használunk, azok nem csak erre jók. Bizony van köztük nagyon sok, aminek számos gyógyhatása van és bátran használható arra, hogy javítsuk egészségünket. Néhány növény annyira alap része a konyhának, hogy nem is gondolnánk mi más mindenre is jó. Lássuk!

  • Szerecsendió: hangulatjavítónak tökéletes. Miriszticin tartalmának köszönhetően sokkal vidámabbak lehetünk, viszont vigyázni kell vele, mert ha sokat fogyasztunk belőle akkor fejfájást okozhat. 
  • Fokhagyma: talán mindenki tudja, hogy a fokhagyma egy csodanövény. A benne megtalálható allicinnek köszönhetően nagyon sok baktériummal veszi fel a harcot, emellett csökkenti a koleszterint és a magas vérnyomást is. És ha ez még nem lenne elég akkor a gombás fertőzések ellen is nagyon jó, illetve az erek védelmében is nagy szerepe van.
  • Kurkuma: nagyon jót tesz a reumás betegeknek, mert csökkenti az ízületi fájdalmakat, és növelheti az ízületek mobilitását.
  • Vanília: sütemények elengedhetetlen hozzávalója, nagyon sokan kedvelik a lágy ízét, de emellett illata nyugtató hatással rendelkezik és még a veseműködést is serkenti.
  • Szegfűszeg: a téli időszakban nagyon kedvelt, teája nagyon jó a megfázásra, hiszen fájdalomcsillapító és vírusölő is a benne található eugenolnak köszönhetően. Továbbá fokozza az étvágyat is, és még az emésztést is javítja.
  • Kardamom: ez az a fűszer, ami a légúti megbetegedések egyik csodaszere. Egyaránt hasznos az asztma vagy a hörghurut kezelésére. Javítja az emésztést és a felfúvódás ellen is kifejti jótékony hatásait. Ha pedig elrágcsáljuk, akkor kellemes szájízt kölcsönöz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!