Tegye fel a kezét aki szeretni a képviselőfánkot! Igen, én is imádom! Szinte bármennyit meg tudok enni belőle pillanatok alatt. A kedvencem pedig az eperhabbal töltött fánk, ennél finomabb nemigen van. Az elkészítése is nagyon egyszerű, gyorsan megvan, isteni finom. A család apraja-nagyja is imádni fogja!
Hozzávalók:
15 dkg liszt
4 tojás
6 dkg vaj
A krémhez:
50 dkg eper
4 dl tejszín
5 evőkanál cukor
4 lap zselatin
1 evőkanál porcukor
1 vaníliás cukor
Elkészítés:
Először is forraljuk fel a vajat 2,5 dl vízzel, majd szórjuk bele a lisztet és kavargassuk. Ízesítsük egy csipet sóval. Addig kevergessük és pirítsuk a tésztát amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ha ez megvan, akkor vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni pár percet, majd verjük bele a tojásokat egyesével, mindegyik után alaposan megkavarva. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, majd egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tésztát töltsük habzsákba, majd nyomjunk kb. 14 nagyobb darabot a tepsibe úgy hogy sok hely maradjon köztük, akár két adagban is kisüthetjük. 20 percig süssük, majd ahogy kivesszük a sütőből még melegen vágjuk félbe a tésztát és így hagyjuk teljesen kihűlni. Készítsük el a habot. Először is a zselatint áztassuk vízbe. Addig tisztítsuk meg az epreket, nagyjából a negyedét vágjuk fel kisebb darabokra, a többit pépesítsük össze és keverjük össze a cukorral. A zselatint nyomkodjuk ki, alacsony lángon olvasszuk fel és keverjük össze az eperpéppel. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukor hozzáadásával, majd ezt is óvatosan az epres keverékbe forgatjuk. A kész krémet habzsákba töltjük és jó nagy adagot nyomunk belőle a fánkok aljára. Megszórjuk pár szem feldarabolt eperrel, rárakjuk a tetejét, megszórjuk porcukorral és már tálalható is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: