Már csak 1 hét, és javában dübörög a húsvét. Jönnek a vendégek, a szebbnél szebb locsolóversekkel, a vendégvárók pedig színesebbnél színesebb festett tojásokkal várják a locsolkodni vágyókat. A hímes tojás mellett a sonka után a sütemény a legfontosabb. A húsvéthoz talán a legjobban dukáló desszert, egy nagyon finom, egyszerű répatorta.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
4 db tojás
30 dkg cukor
10 dkg dió
2 dl olaj
1 sütőpor
1 kiskanál fahéj
vaj (forma kikenéséhez)
Elkészítés:
Először törjük össze durvára a diót, nem baj ha marad benne 1-2 nagyobb szem is, úgy sokkal finomabb lesz. Ezután tisztítsuk meg a répákat, és sajtreszelőn reszeljük le. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, addig keverjük össze a lisztet, cukrot, diót, sütőport és fahéjat, olajat és a tojásokat egy tálban. Az alapos keverés után adjuk hozzá a lereszelt répát. Ezután a tortaformát vajazzuk ki és szórjuk meg liszttel, majd egyenletesen oszlassuk el benne a tésztánkat. Az előmelegített sütőben egy óra alatt süssük készre és a végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenhol átsült e. Ilyen egyszerű, kihűlés után kivehető a formából és már szeletelhető is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: