Már csak pár hét, és itt a húsvét! A kézzel festett tojások, a locsoló versek ideje közeledik, és a húsvét nem lehet teljes a tökéletes húsvéti sonka nélkül két ifjú locsolkodó között. Ezt is sokan sokfelé sokféleképpen készítik, nálunk ez a kedvenc recept!
2,5 kg sonka
5 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
2 babérlevél
1 kiskanál egész szemes bors
köménymag
Elkészítés:
A sonkát az előző este áztassuk be vízbe, majd másnap cserélt vízzel kezdjük el főzni a sonkát. Adjuk hozzá a vöröshagymákat, hagyjuk rajta a héját és félbevágva adjuk a sonkához. Adjuk hozzá a többi fűszert is, a megtisztított fokhagymát, borsot, babérlevelet és a köménymagot. A sonkát legalább 2-2,5 órán át főzzük puhára. Ha a hús megpuhult, akkor rakjuk félre és hagyjuk kihűlni a saját levében, majd szedjük ki és csomagoljuk alufóliába majd a hűtőbe rakjuk pihenni legalább egy fél napig. És utána már fogyasztható is. A sonka levében megfőzhetjük a tojásokat, isteni ízük lesz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: