Gyógyfutár

A húsvéti sonka titka!

Már csak pár hét, és itt a húsvét! A kézzel festett tojások, a locsoló versek ideje közeledik, és a húsvét nem lehet teljes a tökéletes húsvéti sonka nélkül két ifjú locsolkodó között. Ezt is sokan sokfelé sokféleképpen készítik, nálunk ez a kedvenc recept!

Hozzávalók: 

2,5 kg sonka

5 gerezd fokhagyma

2 fej vöröshagyma

2 babérlevél

1 kiskanál egész szemes bors

köménymag

Elkészítés:

A sonkát az előző este áztassuk be vízbe, majd másnap cserélt vízzel kezdjük el főzni a sonkát. Adjuk hozzá a vöröshagymákat, hagyjuk rajta a héját és félbevágva adjuk a sonkához. Adjuk hozzá a többi fűszert is, a megtisztított fokhagymát, borsot, babérlevelet és a köménymagot. A sonkát legalább 2-2,5 órán át főzzük puhára. Ha a hús megpuhult, akkor rakjuk félre és hagyjuk kihűlni a saját levében, majd szedjük ki és csomagoljuk alufóliába majd a hűtőbe rakjuk pihenni legalább egy fél napig. És utána már fogyasztható is. A sonka levében megfőzhetjük a tojásokat, isteni ízük lesz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!