Hamburgermánia! Otthon, gyorsan egyszerűen!

Ki az aki imádja a hamburgert? Én biztosan! És nincs is jobb annál, ha a kertben egy tárcsán vagy grillen megsütjük a húst, aztán a teraszon elmajszoljuk az óriás hamburgert. És mi sem lehetne jobb, mint a házilag elkészített húspogácsa. Lássuk hogyan készül!

Hozzávalók:

50 dkg darált hús (lehet fele fele arányban sertés és marha, de lehet az egész egyfajta)

1 fej hagyma

1 tojás

4 evőkanál ketchup

2 evőkanál mustár

só, bors

zsemlemorzsa (ez csak akkor szükséges, ha a massza túl laza lett, ezzel jobban össze tud állni)

Elkészítés:

Először is a húst rakjuk egy tálba ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, legalább 2 kiskanál borsot rakjunk bele. Ezután a hagymát pucoljuk meg, vágjuk nagyon apró kockákra, és adjuk a húsos keverékhez. Adjuk hozzá a mustárt, az egy darab tojást és a ketchupot is. Alaposan gyúrjuk össze a masszát, hogy minden egyenletesen eloszoljon. Ezután osszuk fel a masszát annyi részre, ahány húspogácsát akarunk készíteni, illetve érdemes akkorára méretezni, amekkora a bucink. Ezután a pogácsákat kenjük be egy kevés olajjal, rakjuk egy tálba és fedjük le fóliával és rakjuk a hűtőbe pihenni 1-2 órára. Így az ízek összeérnek. A pihentetés után már csak meg kell sütni a húsokat. Egy serpenyőbe rakjunk egy kevés olajat, majd minkét oldalát lassú lángos süssük meg, hogy enyhén piros legyen. Ezután már csak a hamburgert kell összeállítani. A félbevágott bucikba mindenki ízlése szerint bármit rakhat.

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »