Magyar ember lévén imádom a sült oldalast, és biztos vagyok benne, hogy ezzel nem csak én vagyok így. A legfinomabb amikor omlós és szinte leválik a csontról a hús, közben meg az ízek kavalkádja robban a szánkban. Ma az egyik kedvenc receptemet osztom meg Veletek, nagyon egyszerű, semmi nehézség nincsen benne, és aki szereti a fokhagymát annak kötelező elkészíteni. Tökéletes fogás a vasárnapi asztalra.
1,5 kg oldalas
1 fej fokhagyma
rozmaring
só
bors
zsír
Elkészítés:
A húst alaposan tisztítsuk meg, és ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal. A tepsit kenjük ki vékonyan zsírral, majd rakjuk bele szépen sorjában az oldalast. A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk fel nagyobb darabokra, majd rakjuk körbe vele a húst, illetve a tetejére is rakjunk hogy mindenhol egyenletesen legyen és beszívja az ízét. Tegyünk ugyan így a rozmaringgal is. Érdemes egy-két órát pihentetni így a húst a hűtőben, hogy a fűszerek összeérjenek. Ezután öntsünk alá körülbelül 2 deciliter vizet, fedjük le a tepsit alufóliával és már süssük is legalább másfél órán keresztül 170 fokos sütőben. Ez alatt az idő alatt időnként forgassuk meg a húsokat és locsoljuk is, hogy ne száradjon ki. Ha a hús puha lett, akkor vegyük le a fóliát és 20 perc alatt süssük pirosra. És már tálalható is, szinte bármilyen körettel.
Köszönjük az ötletet, biztosan így is nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Nem kell alá víz. Már elég régóta sütőpapírral készítem.A sütőpapírt összegyűrve,nyomkodva bevizezem,kicsit kirázom és a tetejére rakom.Már minden sült húst így készítek.A húsok belül omlósak, puhák lesznek,kívül piros ropogósak. Amikor a papír már barna,akkor szoktam megnézni.A papírt körbe belülről nyomkodom a hús köré.Nagyon bevált.