Gyógyfutár

Szinte leolvad a csontról! Sült oldalas a hétvégi asztalra!

Magyar ember lévén imádom a sült oldalast, és biztos vagyok benne, hogy ezzel nem csak én vagyok így. A legfinomabb amikor omlós és szinte leválik a csontról a hús, közben meg az ízek kavalkádja robban a szánkban. Ma az egyik kedvenc receptemet osztom meg Veletek, nagyon egyszerű, semmi nehézség nincsen benne, és aki szereti a fokhagymát annak kötelező elkészíteni. Tökéletes fogás a vasárnapi asztalra.

Hozzávalók:

1,5 kg oldalas

1 fej fokhagyma

rozmaring

bors 

zsír

Elkészítés:

A húst alaposan tisztítsuk meg, és ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal. A tepsit kenjük ki vékonyan zsírral, majd rakjuk bele szépen sorjában az oldalast. A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk fel nagyobb darabokra, majd rakjuk körbe vele a húst, illetve a tetejére is rakjunk hogy mindenhol egyenletesen legyen és beszívja az ízét. Tegyünk ugyan így a rozmaringgal is. Érdemes egy-két órát pihentetni így a húst a hűtőben, hogy a fűszerek összeérjenek. Ezután öntsünk alá körülbelül 2 deciliter vizet, fedjük le a tepsit alufóliával és már süssük is legalább másfél órán keresztül 170 fokos sütőben. Ez alatt az idő alatt időnként forgassuk meg a húsokat és locsoljuk is, hogy ne száradjon ki. Ha a hús puha lett, akkor vegyük le a fóliát és 20 perc alatt süssük pirosra. És már tálalható is, szinte bármilyen körettel.

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. gyógyfutár says: (előzmény @Riacsek)

    Köszönjük az ötletet, biztosan így is nagyon finom, érdemes kipróbálni.

  2. Riacsek says:

    Nem kell alá víz. Már elég régóta sütőpapírral készítem.A sütőpapírt összegyűrve,nyomkodva bevizezem,kicsit kirázom és a tetejére rakom.Már minden sült húst így készítek.A húsok belül omlósak, puhák lesznek,kívül piros ropogósak. Amikor a papír már barna,akkor szoktam megnézni.A papírt körbe belülről nyomkodom a hús köré.Nagyon bevált.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!