Az egyre jobb idő beköszöntével egyre kevesebb réteg ruha takarja a testünket, így a felesleges kilók is hamarabb látszódhatnak. Azoknak, akik szeretnének megszabadulni ezektől a kilóktól, mutatok pár olyan alapélelmiszert, ami nemcsak egészséges, de segít formálni az alakot, és a karcsúság fenntartásában is segít.
- Szárnyasok: a szárnyas húsok a sovány húsok közé tartoznak, nagyon gazdag fehérjeforrások, sok aminosavat tartalmaznak, ezáltal segítik az emésztést és még laktatóak is.
- Bogyós gyümölcsök: magas antioxidáns tartalmuk miatt jótékonyan hatnak a szív-és érrendszerre, nem mellesleg rengeted vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.
- Sárgarépa: nagyon hasznos zöldség, nyersen is bátran fogyasztható, hiszen magas rosttartalma biztosítja, hogy a vércukorszint csak lassan csökkenjen, ezáltal elkerülhető a farkasétvágy is.
- Tojás: a natúr, zsiradék nélkül elkészített tojás, vagy a kemény tojás bátran beilleszthető a diétázó étrendbe, mert rengeteg vitamint, fehérjét és ásványi anyagot tartalmaz, emellett teltségérzetet is nyújt.
- Káposztafélék: nagyon sok rostot tartalmaznak, ezzel elősegítve a teltségérzetet, segítik az emésztést és vitaminokban is nagyon gazdagok. Ide tartozik a karfiol, brokkoli, karalábé, kelkáposzta, lilakáposzta stb.
- Vadhús: ezek a fajta húsok sokkal több fehérjét tartalmaznak mint a marha vagy a sertés ezért érdemes ezeket is fogyasztani, és a zsírtartalmuk is alacsonyabb.
- Rozs: a fehér pékáru helyett érdemesebb a rozs tartalmú termékeket választani, mert ezek sokkal egészségesebbek illetve hosszan tartó telt érzést biztosítanak.
- Zab: az egyik legegészségesebb gabonafélék közé tartozik, fehérjében és rostban is gazdag.
- Hal: fehérjében gazdag, és nagyon könnyen emészthető hús. Omega-3 tartalmának köszönhetően jótékonyan hat a koleszterinre, az ideg-és érrendszerre.
- Olajos magvak: a cukros édességeket bátran ki lehet váltani ezekkel a magvakkal, hiszen nem tartalmaznak cukrot.
- Cikória: hozzájárul a máj egészséges működéséhez, segíti az emésztést, ezáltal a méreganyagok lebontásában is hasznos segítség.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: