Gyógyfutár

Levendulás bögrés muffin – különleges desszert

Egyre jobban melegszik az idő, a hőmérő már nem mutat mínusz fokokat, egyre jobban érezzük a tavasz közeledtét. Ezért mi sem esik jobban, mint egy könnyed, tavaszváró finomság, ami szinte pillanatok alatt elkészül. Ezen a hétvégén lepjük meg szeretteinket egy ínycsiklandozó levendulás muffinnal, ami nemcsak különleges, de még finom is. És ráadásként, a tegnapi nap nőnapja alkalmából minden egyes Hölgynek ajánlom nagyon nagy szeretettel!

Hozzávalók:

2 bögre liszt

1 bögre tej

1 tojás

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

fél bögre étolaj

1 evőkanál szárított levendula

Elkészítés:

Nagyon egyszerűen egy nagy tálba rakjuk össze a hozzávalókat és szép csomómentesre kavarjuk össze őket. A bögrés muffinhoz nem is kell több. A kis muffin formákba adagoljuk ki a tésztát, elég egy evőkanálnyi, mert sütés sörén megdagadnak. A tetejére szórjunk még egy kis szárított levendulavirágot és előmelegített sütőben 180 fokon süssük meg. Villával vagy fogpiszkálóval csináljunk próbát, hogy átsült e, ha igen már készen is van a desszert.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!