A minap a lencse jótékony élettani hatásait vettük sorra, éppen ezért ma egy nagyon finom lencsefőzelék receptjét tanuljuk meg. Nem tudom ki hogy van vele, de számomra mindig az iskolai ebéd jut róla eszembe. Maga a lencse nagyon finom, és már azt is tudjuk, hogy nagyon egészséges, éppen ezért néha-néha fogyasszunk lencséből készült ételeket.
50 dkg lencse
3 dl tejföl
5 evőkanál liszt
3 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
3 db babérlevél
1 evőkanál ecet
1 evőkanál cukor
1 kiskanál pirospaprika
só, olaj
Elkészítés:
Először is a lencsét előző nap áztassuk be, majd másnap amikor nekiállunk elkészíteni akkor öntsük le róla a vizet, mossuk át és bő vízben főzzük meg. Miután felforrt, még 5 percig főzzük, majd öntsük le róla a vizet amiben főztük. Ezután újra öntsük fel forró vízzel, ízesítsük sóba és a babérlevelekkel, majd főzzük készre 15 perc alatt. Amíg fől a lencse, addig készítsük el a rántás. Az olajon pirítsuk meg a lisztet, adjuk hozzá a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Ha összepirítottuk őket, akkor vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a kis kanál piros őrölt paprikát. Adjunk hozzá 1dl vizet és a tejfölt. Keverjük csomómentesre, majd miután megfőtt a lencse, keverjük hozzá az elkészített rántást folyamatos kevergetés mellett. Ha ez megvan, akkor még legalább 5 percig forraljuk össze és már készen is van a főzelék. A végén cukorral és ecettel ízesítsük, mindenki a kedvenc szájíze szerint. Sült virslivel csak még finomabb!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: