Ma az egyik nagy kedvencemet hoztam! Imádom a túrógombócot, és ezt a nagyon egyszerű receptet még Édesanyám tanította nekem, azóta is mindig így készítem. Nagyon egyszerű, nagyon gyorsan készen van, és még a gyerekek is imádni fogják! Lássuk!
Hozzávalók:
3 db tojás
12 dkg gríz
csipet só
A morzsához:
10 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál olaj
2 dkg vaj
Elkészítés:
Először is válasszuk szét a tojásokat és a sárgájukat keverjük el az összetört túróval, grízzel és a csipet sóval. Jó alaposan kavarjuk össze, majd hideg helyen lefedve legalább 2 órára hagyjuk pihenni, úgy hogy a gríz jól megdagadjon. Addig is a tojások fehérjét verjük kemény habbá, és a pihentetés után keverjük a grízes masszába. Rakjuk fel egy lábasban melegedni a fizet, majd nedves kézzel formáljunk köröket a grízes masszából. A felforrt vízbe rakjuk a gombócokat, és ha megnőttek és feljönnek a víz felszínére akkor ki lehet szedni őket, ez nagyjából 5-6 perc. Addig egy lábasban olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a kevés olajat, majd pirítsuk aranyszínűre a zsemlemorzsát. Ha a gombócok a vízben elkészültek akkor szűrjük le őket és forgassuk bele a pirított zsemlemorzsába. És már készen is van az isteni túrógombóc. A tetejére ízlés szerint lehet rakni porcukrot, tejfölt de lekvárt is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: