Egy olyan receptet hoztam, amit Mindenki imád, ebben biztos vagyok. Valaki így, valaki úgy készíti, fahéjasan vagy sok tejjel, de olyat is láttam már, aki vízzel készíti a tésztát. Most egy olyan palacsinta receptet hoztam, aminek a tésztájába se cukor, se liszt nem kell, mégis isteni finom és pillanatok alatt elkészül!
100g zabpehely
2 banán
1 tojás
Elkészítés:
Először is a zabpelyhet zúzzuk össze, olyan finomra és apróra, hogy olyan legyen az állaga, mint a lisztnek. A banánokat pucoljuk meg, egy villa segítségével törjük pépesre őket, majd adjuk hozzá az egy tojást és az összezúzott zabpelyhet. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat, hogy a massza állaga kellően sűrű legyen, hasonlítson egy doboz kefírhez vagy natúr joghurthoz. Ha talán sűrűnek találjuk, akkor adjunk hozzá egy kevés tejet, hogy folyékony legyen. Egy kevés olajon süssük meg a palacsintákat, minkét oldalát szép aranybarnára. Ha készen van bármilyen töltelékkel vagy sziruppal tálalhatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: