Gyógyfutár

Palacsinta – a megunhatatlan kedvenc liszt és cukor nélkül

Egy olyan receptet hoztam, amit Mindenki imád, ebben biztos vagyok. Valaki így, valaki úgy készíti, fahéjasan vagy sok tejjel, de olyat is láttam már, aki vízzel készíti a tésztát. Most egy olyan palacsinta receptet hoztam, aminek a tésztájába se cukor, se liszt nem kell, mégis isteni finom és pillanatok alatt elkészül!

Hozzávalók: 

100g zabpehely

2 banán

1 tojás

Elkészítés:

Először is a zabpelyhet zúzzuk össze, olyan finomra és apróra, hogy olyan legyen az állaga, mint a lisztnek. A banánokat pucoljuk meg, egy villa segítségével törjük pépesre őket, majd adjuk hozzá az egy tojást és az összezúzott zabpelyhet. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat, hogy a massza állaga kellően sűrű legyen, hasonlítson egy doboz kefírhez vagy natúr joghurthoz. Ha talán sűrűnek találjuk, akkor adjunk hozzá egy kevés tejet, hogy folyékony legyen. Egy kevés olajon süssük meg a palacsintákat, minkét oldalát szép aranybarnára. Ha készen van bármilyen töltelékkel vagy sziruppal tálalhatjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!