Gyógyfutár

Mini pizzás csiga – a szilveszteri vendégváró

Itt az ideje elkezdeni a szilveszteri készülődést. Tudom, csak most lett vége a karácsonyi töltött káposztának meg bejglinek, de pár nap és itt az új év, amit tisztességesen fogadni kell, a barátok vagy a család körében. Erre hoztam most egy igazán praktikus receptet, mini pizzás csiga, ami gyorsan elkészül, és a vendégek biztosan kérni fognak belőle repetát. Lássuk!

Hozzávalók:

A tészta:

40 dkg liszt

2 evőkanál olívaolaj

2,5 dl tej

1 kiskanál só

3 dkg élesztő

A töltelék:

pizzakrém ízlés szerint

sonka felvágott (ízlés szerint lehet más is)

sajt

hurkapálca

Elkészítés:

A lisztet, sót és az olajat rakjuk egy tálba, majd futtassuk fel az élesztőt egy kevés langyos tejben. A megmaradt tejet és az élesztős tejet rakjuk a liszthez, majd keverjük össze. Jó alaposan, hogy szép tésztát kapjunk, majd takarjuk le és legalább 1 órán keresztül kelesszük meleg helyen. A gyorsabb hatás érdekében körbe rakhatjuk a tálat meleg plédekkel is. Ha a tészta megkelt, akkor elosztjuk 3 részbe, és az első harmadot kinyújtjuk. Nem kell vastagra, hiszen az élesztőtől még nőni fog, nagyjából 1, maximum 2 centi vastag legyen a tészta. Ezután kenjük meg pizzakrémmel és rakjuk rá a sonkát és a sajtot. Természetesen bármilyen más feltétet is lehet használni, mindenki a saját szájíze szerint ízesítse a tésztát. Ha elkészült, akkor tekerjük fel a tésztát, óvatosan, hogy ne szakadjon ki. Ezután 2 centi vastagságú szeleteket vágjunk belőle, és rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe őket. Nem kell szorosan rakni, hiszen sülés közben nőni fognak. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, majd berakjuk az első adag csigát. Addig sütjük, amíg szép pirosra nem sül. Ha kihűlt szúrjuk fel a hurkapálcákra és egy pohárba állítva már kerülhet is az asztalra.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!