Gyógyfutár

Spenótos penne – a 10 perces vacsora

Nem mindig van idő két fogásos vacsorát vagy ebédet készíteni? Itt a gyors és egyszerű megoldás! Zöldséges, tejszínes és még tészta is van benne, ez már csak isteni finom lehet! Lássuk hogyan készül a tejszínes, spenótos penne.

Hozzávalók:

2 csokor spenót

2 dl tejszín

3 gerezd fokhagyma

3 dkg vaj

50 dkg penne tészta

Elkészítés:

Tegyük fel a sós vizet a tésztának és fűzzük meg. Addig is a spenótot alaposan tisztítsuk meg, és a vastag, eresebb részeket vágjuk le. Ezután a spenótot egy kis vajon pároljuk meg, majd adjuk hozzá a kis kockákra vágott fokhagymát, fontos, hogy ne zúzzuk össze, hanem hagyjuk darabokban. Ízlés szerint sózzuk meg, majd adjuk hozzá a tejszínt. Főzzük addig, amíg jó sűrű nem lesz, majd egy botmixer segítségével pürésítsük össze és pár önthetjük is a tésztára. Nagyon gyorsan, nagyon egyszerűen isteni finom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!