Egy isteni krémes, tejszínes, sűrű meleg leves. Gyorsan könnyen elkészíthető és már is rakható az asztalra. Lássuk a receptet.
40 dkg csiperkegomba
2 dkg szárított vargánya
8 dl húsleves alaplé
2 dl tejszín
5 dkg margarin
1 vöröshagyma
só, bors
Elkészítés:
A szárított gombát először áztassuk vízbe, majd a megtisztított csiperkegombát szeleteljük fel. A felmelegített margarinon pirítsuk meg a hagymát, és ehhez adjuk hozzá a feldarabolt gombát. Szórjunk rá lisztet, pirítsuk tovább, majd öntsük fel a húslevessel. Csak ekkor rakjuk bele a beáztatott vargánya gombát, azzal a vízzel együtt, amiben áztattuk. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal. Rakjunk rá egy fedőt, és főzzük meg. Ha kellően megpuhult, akkor adjuk hozzá a tejszínt forraljuk sűrűre. Már készen is van az ínycsiklandozó leves.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: