Gyógyfutár

Tejszínes, krémes gombaleves

Egy isteni krémes, tejszínes, sűrű meleg leves. Gyorsan könnyen elkészíthető és már is rakható az asztalra. Lássuk a receptet.

Hozzávalók:

40 dkg csiperkegomba

2 dkg szárított vargánya

8 dl húsleves alaplé

2 dl tejszín

5 dkg margarin

1 vöröshagyma

só, bors

Elkészítés:

A szárított gombát először áztassuk vízbe, majd a megtisztított csiperkegombát szeleteljük fel. A felmelegített margarinon pirítsuk meg a hagymát, és ehhez adjuk hozzá a feldarabolt gombát. Szórjunk rá lisztet, pirítsuk tovább, majd öntsük fel a húslevessel. Csak ekkor rakjuk bele a beáztatott vargánya gombát, azzal a vízzel együtt, amiben áztattuk. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal. Rakjunk rá egy fedőt, és főzzük meg. Ha kellően megpuhult, akkor adjuk hozzá a tejszínt forraljuk sűrűre. Már készen is van az ínycsiklandozó leves.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!