Gyógyfutár

Zöldséges-sonkás kuszkusz

Egy nagyon finom, nagyon laktató receptet hoztam, az egyre kedveltebb kuszkuszból. Gyorsan elkészül, pillanatok alatt már az asztalra is rakható, meg állja a helyét ebédként és vacsoraként is.

Hozzávalók:

10 dkg kuszkusz

1 cukkini

25 dkg csiperkegomba

10 dkg sonka

feta sajt ízlés szerint

1 kaliforniai paprika

vaj

só, bors

Elkészítés:

A kuszkuszt öntjük le forróvízzel, szinte annyi vízzel, amennyi kuszkuszt raktunk a tálba, fedjük le és hagyjuk állni. Addig is egy serpenyőben olvasszunk fel egy annyi vajat, amennyiben a vékonyra szeletelt, feldarabolt sonka darabokat meg tudjuk pirítani. A cukkinit és a gombát szeleteljük fel és adjuk a sonkához, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hogy finomabb legyen szórjuk egy kevéske korianderrel. Ezeket hagyjuk összepárolódni, ha már látjuk, hogy levet eresztett, akkor vegyük nagyobbra a gázt és főzzük el a levét, hogy ne maradjon alatta. Addig is vágjuk apró kockákra a paprikát, és adjuk a zöldségekhez. Összekavarjuk, majd készen is van. A zöldséges sonkás keveréket forgassuk össze a kuszkusszal és már tálalható is. A tetejére ízlés szerint rakjunk fetasajtot.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!