Egy nagyon finom, nagyon laktató receptet hoztam, az egyre kedveltebb kuszkuszból. Gyorsan elkészül, pillanatok alatt már az asztalra is rakható, meg állja a helyét ebédként és vacsoraként is.
10 dkg kuszkusz
1 cukkini
25 dkg csiperkegomba
10 dkg sonka
feta sajt ízlés szerint
1 kaliforniai paprika
vaj
só, bors
Elkészítés:
A kuszkuszt öntjük le forróvízzel, szinte annyi vízzel, amennyi kuszkuszt raktunk a tálba, fedjük le és hagyjuk állni. Addig is egy serpenyőben olvasszunk fel egy annyi vajat, amennyiben a vékonyra szeletelt, feldarabolt sonka darabokat meg tudjuk pirítani. A cukkinit és a gombát szeleteljük fel és adjuk a sonkához, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hogy finomabb legyen szórjuk egy kevéske korianderrel. Ezeket hagyjuk összepárolódni, ha már látjuk, hogy levet eresztett, akkor vegyük nagyobbra a gázt és főzzük el a levét, hogy ne maradjon alatta. Addig is vágjuk apró kockákra a paprikát, és adjuk a zöldségekhez. Összekavarjuk, majd készen is van. A zöldséges sonkás keveréket forgassuk össze a kuszkusszal és már tálalható is. A tetejére ízlés szerint rakjunk fetasajtot.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: