Egyre-egyre hidegebb van, és már nem elég ha felkapjuk a vékonyka kabátot. Ilyenkor már könnyebben és gyorsabban is megfázhatunk. Éppen ezért most egy nagyon sűrű, nagyon finom fokhagymakrémleves receptjével ismerkedünk meg, ami a megfázás tüneteire is jó lehet!
Hozzávalók:
2 dl tejszín
5 dl alaplé
2 evőkanál liszt
só, bors
olaj
Elkészítés:
A fokhagymákat alaposan pucoljuk meg, majd reszeljük le és egy nagyon kevés olajon fonnyadásig süssük. Ezután adjuk hozzá a lisztet és az alaplét, amit leveskockával készítettünk el. Ezután ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal, lehetőleg fehér borsot használjunk, mert akkor megtartja a szép fehéres színét a leves. Forraljuk össze a hozzávalókat, ha ezzel megvagyunk, akkor vegyük is le a tűzről, adjuk hozzá a tejszínt és botmixerrel pépesítsük össze. És már készen is van. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal vagy pirított zsemlekockákkal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: