Engedjük el ezen a hétvégén a kést meg a villát és együnk csirkeszárnyat! Bepácolva egy igazán pikáns ízű húsételt tudunk készíteni, köretnek szinte bármi passzol hozzá, illetve bármilyen mártogatós mellett is meg állja a helyét.
Hozzávalók: (12db csirkeszárnyhoz)
1,5 dl olaj
1 dl fehérbor
1 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál méz
2 kiskanál csípős paprikakrém
1 kiskanál őrölt pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
bazsalikom
majoranna
só
Elkészítés:
A szárnyakat alaposan tisztítsuk meg majd sózzuk be őket. Készítsük el a pácot. Ehhez kavarjuk össze az olajat, a balzsamecetet és a mézet, majd préseljük bele a fokhagymákat. Alaposan keverjük össze, adjuk hozzá a paprikakrémet, illetve a bazsalikomot, majorannát és az őrölt pirospaprikát is. A bazsalikomot és majorannát ízlés szerint rakjunk bele, a paprikakrémből lehet többet is bele rakni, attól függ ki mennyire szeretné csípősre készíteni a pácot. A besózott szárnyakat rakjuk egy tepsibe majd öntsük rá az elkészült pácunkat, alaposan forgassuk össze, hogy minden centimétert befedjen a massza, ezután legalább 2órán keresztül hagyjuk állni, de ha van rá lehetőség, akkor egy egész éjszakára is a pácban hagyhatjuk. Mielőtt elkezdjük sütni, öntsük a szárnyak alá a fehérbort, fedjük le alufóliával és előmelegített sütőben pároljuk legalább 50 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és addig süssük, amíg szép pirosak nem lesznek a szárnyak, és már tálalható is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: