Folytassuk sorozatunkat egy igazi bajor finomsággal. Nemcsak főételnek, reggelinek de még desszertnek is megállja a helyét. Egy igazi étel, amit bármivel lehet variálni, a szezonális hozzávalóktól kezdve a teljesen hagyományos összetevőkig. Mi most ismerkedjünk meg a bajor császármorzsával.
Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
4 db tojás
1 evőkanál vaj
1 dl rum
1 nagy marék mazsola
2 evőkanál porcukor
só
Elkészítés:
Először áztassuk be a mazsolát a rumba. Ezt rakjuk félre, addig készítsük el a tésztát. Válasszuk szét a tojásokat, a sárgájukat verjük habosra, és kicsi sóval ízesítsük. Ezután rakjuk bele a tejet és a lisztet, de ne mindet egyszerre, hanem felváltva és közben folyamatosan kavargassuk, hogy csomómentes legyen a tészta. Ha mindezeket szép simára kevertük, akkor adjuk hozzá a rumos mazsolát. Ezután a tojásfehérjét verjük kemény habbá és ezt is folyamatosan adjuk a tésztához kevergetés mellett. Ezután olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben és öntsük bele a tészta felét. Ezt legalább 5 percig süssük. Ha megsült, akkor vágjuk kb. 4 részre a tésztát, szórjuk meg porcukorral majd fordítsuk meg és a másik felét is süssük pár percig és ezt az oldalát is szórjuk meg porcukorral. Rakjuk egy tányérra és további kisebb darabokra vágjuk az elkészült tésztát. Tegyünk így a megmaradt másik fél tésztával is. Ha mind elkészült, akkor tálaljuk lekvárral vagy bármilyen szósszal amihez éppen kedvünk van.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: