Gyógyfutár

Nemzetek konyhája: a bajor császármorzsa

Folytassuk sorozatunkat egy igazi bajor finomsággal. Nemcsak főételnek, reggelinek de még desszertnek is megállja a helyét. Egy igazi étel, amit bármivel lehet variálni, a szezonális hozzávalóktól kezdve a teljesen hagyományos összetevőkig. Mi most ismerkedjünk meg a bajor császármorzsával.

Hozzávalók:

15 dkg finomliszt

2,5 dl tej

4 db tojás

1 evőkanál vaj

1 dl rum

1 nagy marék mazsola

2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

Először áztassuk be a mazsolát a rumba. Ezt rakjuk félre, addig készítsük el a tésztát. Válasszuk szét a tojásokat, a sárgájukat verjük habosra, és kicsi sóval ízesítsük. Ezután rakjuk bele a tejet és a lisztet, de ne mindet egyszerre, hanem felváltva és közben folyamatosan kavargassuk, hogy csomómentes legyen a tészta. Ha mindezeket szép simára kevertük, akkor adjuk hozzá a rumos mazsolát. Ezután a tojásfehérjét verjük kemény habbá és ezt is folyamatosan adjuk a tésztához kevergetés mellett. Ezután olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben és öntsük bele a tészta felét. Ezt legalább 5 percig süssük. Ha megsült, akkor vágjuk kb. 4 részre a tésztát, szórjuk meg porcukorral majd fordítsuk meg és a másik felét is süssük pár percig és ezt az oldalát is szórjuk meg porcukorral. Rakjuk egy tányérra és további kisebb darabokra vágjuk az elkészült tésztát. Tegyünk így  a megmaradt másik fél tésztával is. Ha mind elkészült, akkor tálaljuk lekvárral vagy bármilyen szósszal amihez éppen kedvünk van.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!