Gyömbéres répaleves

A hidegebb idő beköszöntével mindenkinek jól esik egy nagy tányér forró leves. És ha ez még a betegségekre is segítséget nyújthat, akkor akár két tányérral is együnk belőle. A gyömbéres répaleves számos vitamin mellett a gyömbérnek köszönhetően nagyon jó a megfázás ellen. Lássuk hogyan készül!

Hozzávalók:

70 dkg répa

1 dió nagyságú gyömbér

2 vöröshagyma

2 dl főzőtejszín

1,2 liter víz

3 dkg vaj

só, bors

kurkuma

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a vöröshagymát és vágjuk apró kockákra, majd a felolvasztott vajon dinszteljük meg. Addig a répát hámozzuk meg, vágjuk fel vékony karikákra és adjuk a hagymához, majd néhány percig pirítsuk. Ezután öntsük fel a vízzel és ízlés szerint fűszerezzük a sóval, borssal és a kurkumával. A gyömbért reszeljük le majd azt is adjuk hozzá. Rakjunk az lábasra egy fedőt és addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Ezután egy turmix segítségével minden turmixoljunk össze. Adjuk hozzá a főzőtejszínt és forraljuk össze. Ha úgy gondoljuk, hogy kicsit sűrű lett, akkor valamennyi vízzel hígítsuk fel. És már készen is vagyunk.

Tovább a blogra »