A hidegebb idő beköszöntével mindenkinek jól esik egy nagy tányér forró leves. És ha ez még a betegségekre is segítséget nyújthat, akkor akár két tányérral is együnk belőle. A gyömbéres répaleves számos vitamin mellett a gyömbérnek köszönhetően nagyon jó a megfázás ellen. Lássuk hogyan készül!
70 dkg répa
1 dió nagyságú gyömbér
2 vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
1,2 liter víz
3 dkg vaj
só, bors
kurkuma
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a vöröshagymát és vágjuk apró kockákra, majd a felolvasztott vajon dinszteljük meg. Addig a répát hámozzuk meg, vágjuk fel vékony karikákra és adjuk a hagymához, majd néhány percig pirítsuk. Ezután öntsük fel a vízzel és ízlés szerint fűszerezzük a sóval, borssal és a kurkumával. A gyömbért reszeljük le majd azt is adjuk hozzá. Rakjunk az lábasra egy fedőt és addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Ezután egy turmix segítségével minden turmixoljunk össze. Adjuk hozzá a főzőtejszínt és forraljuk össze. Ha úgy gondoljuk, hogy kicsit sűrű lett, akkor valamennyi vízzel hígítsuk fel. És már készen is vagyunk.
Kedves Vali,
A gyömbéres-fűszeres ízhatás végett úgy gondoljuk, jobb ha nagyobbacskák kanalazzák! 🙂
Kíváncsi vagyok, hogy másfél éves gyermek is fogyaszthatja?