Folytassuk a “Nemzetek konyhája” sorozatunkat egy olasz jellegzetességgel, a bruschettával. Ez Közép-Olaszországból származik, már a 15. századba is fogyasztották. Főleg előételként eszik, vagy a fogások közti harapnivalóként tálalják.
Ez nem más, mint egy megpirított kenyérszelet, amit fokhagymával dörzsölnek meg, majd meglocsolják olívaolajjal, ízlés szerint sózzák és borsozzák. Ezek után jön a többi feltét, ami lehet paradicsom, sonka, sajt vagy egyéb zöldségek. Lássuk a klasszikus receptet!
10 szelet bagett
4 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
5-8 levél bazsalikom
1 evőkanál oregánó
8-10 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
Szeleteljük fel a bagettet és locsoljuk meg olívaolajjal, majd dörzsöljük be a megpucolt fokhagymával, ezek után rakjuk őket a sütőbe és 5-10 perc alatt süssük pirosra és ropogósra őket. Addig a paradicsomot, a maradék fokhagymát, vöröshagymát és bazsalikomot aprítsuk fel és egy tálban keverjük össze a hozzávalókat. Ezután adjuk hozzá az oregánót, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd locsoljuk meg olívaolajjal. Alaposan keverjük össze, majd tegyük a megpirított kenyérszeletekre. És már fogyasztható is ez az olasz kedvenc.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: