Újra ismerkedjünk meg egy nemzet különleges ételével. Ma a kínai knédli receptjét hoztam, ami isteni finom, nem nehéz elkészíteni és szinte bármivel megtölthetőek a gombócok. Ugye a knédli nem más, mint egy töltött gombóc, melyet gőzöléssel készítenek.
Hozzávalók:
150 g liszt
7 g sütőpor
1 dl langyos víz
1 evőkanál olaj
1 kiskanál cukor
Töltelékhez:
200 g darált hús
1 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál halszósz
2 evőkanál kínai fűszerkeverék
Elkészítés:
A gombóc minden hozzávalóját tegyük egy tálba, majd egy robotgép segítségével alaposan dolgozzuk össze őket, ezután rakjuk félre pihenni. Addig a hagymákat pucoljuk meg és pároljuk meg őket egy kevés olajon, addig amíg üveges nem lesz. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg. Ezután adjuk hozzá a szójaszószt, a halszószt, és a fűszerkeveréket is, majd kis lángon legalább 15 percig főzzük készre. Amíg hűlni hagyjuk a tölteléket, addig a tésztát vegyük elő, és egy lisztezett deszkán gyúrjuk át és osszuk 8 egyenlő részre. Kicsi gombócokat csináljunk belőlük, majd nyújtsuk ki őket. A tölteléket rakjuk a kinyújtott körök közepére, majd a széleket hajtsuk be és csippentsük össze, úgy hogy egy gombóc formát adjanak és semmi ne folyjon ki belőle. Egy edényben melegítsünk vizet, ha van otthon bambusz párolónk akkor használjuk azt, de ha nincs akkor rakjunk a lábasra egy fedőt, béleljük ki sütőpapírral és gőzöljük meg a gombócokat. Ez 10-15 percet vehet igénybe, és már készen is vannak a gombócok. Tálaláskor szójaszószt adhatunk hozzá.