Gyógyfutár

Nemzetek konyhája: a spanyol gazpacho

Folytassuk a nemzetek konyháját ismét egy nemzeti levessel. Spanyolország egész területén fogyasztják ezt a zöldséges, sűrű hideg levest. A paradicsom az alapja ennek a levesnek, emellett számos zöldséget tartalmaz. Kiválóan alkalmas ebédre vagy vacsorára is. Most ismerkedjünk meg a klasszikus recepttel, ami nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető.

Hozzávalók:

4 db paradicsom

1 db sárga kaliforniai paprika

1 db kígyóuborka

fél fej vöröshagyma

1 teáskanál kristálycukor

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál borecet

só, bors

Elkészítés:

A paradicsomokat forrázzuk le, rakjuk őket hideg vízbe, majd könnyedén hámozzuk meg őket. Alaposan tisztítsuk meg az uborkát és a paprikát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Daraboljuk kis darabokra az uborkát, a vöröshagymát és a paradicsomokat, a paprikát csumázzuk ki és szeleteljük fel. A fokhagymákat pedig préseljük össze.  Keverjük össze egy tálban a paprikát, uborkát és paradicsomot, majd egy kisebb marékkal rakjunk félre belőle. Ezután sózzuk és borsozzuk a maradékot ízlés szerint, majd egy botmixer segítségével turmixoljuk össze a hozzávalókat. Csak ezután adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és szintén ekkor öntsük hozzá a borecetet és a kiskanál cukrot. Ha még szükségét érezzük, akkor sózhatjuk és borsozhatjuk még. Ha ezzel elkészültünk, akkor legalább két órára rakjuk hűtőbe. Tálaláskor rakjuk a tetejére a félre rakott felkockázott zöldségeket, illetve olívaolajon pirított bagettel fogyaszthatjuk. Ahhoz, hogy még finomabb legyen, a feltálalt levesre csepegtessünk egy kis olívaolajat.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!