Gyógyfutár

Pisztáciás tészta: egy könnyed nyári fogás

A nagy melegben másra sem vágyunk mint egy hideg üdítőre, lehetőleg egy légkondicionált helységben. Ilyenkor nem kívánunk semmi meleget és forrót, inkább a könnyebb, friss fogásokat részesítjük előnyben. A mai recept is egy ilyen, könnye, gyorsan összedobható, ráadásul egy teljesen szokatlan ízvilág. Ez a pisztáciás tészta.

Hozzávalók:

25 dkg tészta

8 dkg pisztácia

15 dkg magozott olajbogyó

5 dkg reszelt sajt

1 gerezd fokhagyma

1 fél citrom reszelt héja

1 csokor petrezselyem

1 csipet chili

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki. A tészta bármilyen fajta lehet, a legjobb a kagylótésztából. Ha kifőztük akkor szűrjük le és rakjuk félre, illetve a vizéből is rakjunk félre 4-5 evőkanálnyit. A többi hozzávalót daráljuk össze, legyenek benne durvább és simább darabok is. Darálás közben öntsük hozzá a félre rakott tészta vizét. Nincs más dolgunk, csak összekeverni ezt a pisztáciás szószt a tésztával. A tetejére tálaláskor szórjunk még pluszban reszelt sajtot reszelt citromhéjat, és már fogyasztható is.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!