A nagy melegben másra sem vágyunk mint egy hideg üdítőre, lehetőleg egy légkondicionált helységben. Ilyenkor nem kívánunk semmi meleget és forrót, inkább a könnyebb, friss fogásokat részesítjük előnyben. A mai recept is egy ilyen, könnye, gyorsan összedobható, ráadásul egy teljesen szokatlan ízvilág. Ez a pisztáciás tészta.
Hozzávalók:
25 dkg tészta
8 dkg pisztácia
15 dkg magozott olajbogyó
5 dkg reszelt sajt
1 gerezd fokhagyma
1 fél citrom reszelt héja
1 csokor petrezselyem
1 csipet chili
A tésztát főzzük ki. A tészta bármilyen fajta lehet, a legjobb a kagylótésztából. Ha kifőztük akkor szűrjük le és rakjuk félre, illetve a vizéből is rakjunk félre 4-5 evőkanálnyit. A többi hozzávalót daráljuk össze, legyenek benne durvább és simább darabok is. Darálás közben öntsük hozzá a félre rakott tészta vizét. Nincs más dolgunk, csak összekeverni ezt a pisztáciás szószt a tésztával. A tetejére tálaláskor szórjunk még pluszban reszelt sajtot reszelt citromhéjat, és már fogyasztható is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: