Nyáron mi sem esik jobban, mint a szabad levegőn grillezni a barátokkal, egy hideg üdítőt kortyolgatva. És ha már grill, akkor szinte elengedhetetlen nyári köret a kukorica. Számos elkészítési módja van, a grill mellett serpenyőben és sütőben is elkészíthető. Valaki a hagyományos, sózott kukoricát részesíti előnyben, de ma egy igazán fűszeres, vaj szószos receptet mutatok Nektek, amit pillanatok alatt el tudtok készíteni! Hús mellé köretnek is jó választás, de önmagában is megállja a helyét ez az édes csemege.
4 cső kukorica
10 dkg lágy vaj
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 citrom
petrezselyem
só
Elkészítés:
A kukoricákat előfőzzük. Vagyis meghámozva egy lábasba tesszük a kukoricákat, a lábast kibéleljük a héjával és nagyjából 10 percig főzzük, ha ez megvan, akkor félrerakjuk. Eközben elkészítjük a szószt. A fokhagymát egy kis kanál olajjal meglocsoljuk, majd betesszük a mikróba, hogy átpuhuljon, és némileg átfőjön. Ha jó puha lesz, akkor összenyomjuk a gerezdeket, hozzáadjuk a 4 szál apróra vágott friss petrezselymet és a puha vajat. Ezeket jól összekeverjük, ízlés szerint sózzuk. Az előfőzött kukoricákat bekenjük olívaolajjal és grillen lassú parázson megsütjük. Ha átsült már tálalhatjuk is a szósszal, mindenki ízlés szerint annyit tesz az elkészült finomságra amennyit szeretne.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: