Gyógyfutár

Grillezett csemegekukorica: a kihagyhatatlan köret

Nyáron mi sem esik jobban, mint a szabad levegőn grillezni a barátokkal, egy hideg üdítőt kortyolgatva. És ha már grill, akkor szinte elengedhetetlen nyári köret a kukorica. Számos elkészítési módja van, a grill mellett serpenyőben és sütőben is elkészíthető. Valaki a hagyományos, sózott kukoricát részesíti előnyben, de ma egy igazán fűszeres, vaj szószos receptet mutatok Nektek, amit pillanatok alatt el tudtok készíteni! Hús mellé köretnek is jó választás, de önmagában is megállja a helyét ez az édes csemege.

Hozzávalók:

4 cső kukorica

10 dkg lágy vaj

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olívaolaj

1 citrom

petrezselyem

Elkészítés:

A kukoricákat előfőzzük. Vagyis meghámozva egy lábasba tesszük a kukoricákat, a lábast kibéleljük a héjával és nagyjából 10 percig főzzük, ha ez megvan, akkor félrerakjuk. Eközben elkészítjük a szószt. A fokhagymát egy kis kanál olajjal meglocsoljuk, majd betesszük a mikróba, hogy átpuhuljon, és némileg átfőjön. Ha jó puha lesz, akkor összenyomjuk a gerezdeket, hozzáadjuk a 4 szál apróra vágott friss petrezselymet és a puha vajat. Ezeket jól összekeverjük, ízlés szerint sózzuk. Az előfőzött kukoricákat bekenjük olívaolajjal és grillen lassú parázson megsütjük. Ha átsült már tálalhatjuk is a szósszal, mindenki ízlés szerint annyit tesz az elkészült finomságra amennyit szeretne.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!