Gyógyfutár

Pisztáciafagyi: az örök kedvenc

Pisztácia és fagyi? Igen! És ha megkóstolod nem is akarsz majd más milyet enni. Egy isteni, krémes pisztáciafagyi receptet mutatok Nektek! Tökéletes desszert a családnak, vagy vendégvárónak is nagyszerű választás.

Hozzávalók:

10 dkg sós pisztácia héjából kibontva

5 dl tejszín

5 dl tej

15 dkg cukor (ha nem szeretnél annyira édeset akkor elég 5 dkg cukor is)

4 tojássárgája

fél teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:

A pisztáciát daraboljuk apró darabokra, vagy daráló segítségével daráljuk nagyobb darabokra. A tejet és a tejszínt egy tálba rakjuk, és lassú tűzön gyakori kavargatás mellett addig melegítsük, amíg fel nem forr. Amint felforrt húzzuk le a tűről és rakjuk bele a felaprított pisztáciát és a vaníliát. Ha kihűlt rakjuk a mélyhűtőbe egy éjszakára. Másnap a négy tojássárgáját keverjük el a cukorral és adjuk hozzá a mélyhűtőből kivett tejszínes, tejes, pisztáciás keverékhez. Óvatosan, de alaposan kavarjuk össze. Ha ezzel megvagyunk, akkor kezdjük el újra melegíteni a tűzön a masszát folyamatos kavargatás mellett, addig amíg be nem sűrűsödik. Ha besűrűsödött akkor újra hagyjuk kihűlni és legalább 2 órára tegyük vissza a fagyasztóba. Ezután már fogyasztható is. A tetejére lehet rakni pisztácia darabokat, tejszínhabot vagy csokiszószt, attól függ ki mit szeret, de önmagában is meg állja a helyét.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!