A nagy melegben mi sem esik jobban, mint egy hideg, jégkockákkal tele rakott limonádé. Egy grillparty, egy összeülős este elengedhetetlen itala. Azoknak akik szeretik a savanyú citrom klasszikus ízét, de az édesszájúak, a különlegesre vágyók is megtalálhatják a kedvükre valót!
Klasszikus citromos limonádé:
A hagyományos citromos limonádéhoz nem kell más, csak 1,5 liter víz, citromlé és cukor. A vízben feloldjuk a 4-5 evőkanál cukrot, majd berakjuk a hűtőbe, hogy jól lehűljön. Három citrom levét kifacsarjuk és a lehűlt cukros vízhez öntjük, a gyümölcshússal együtt. Már lehet is kínálni a kellően savanyú limonádét, a pohárba rakjunk sok jégkockát, hogy sokáig hideg maradjon, illetve citromkarikákkal és pár levél mentával díszíthetjük.
Egy igazi különlegesség. 50 dkg görögdinnyebelet felkockázunk és próbáljuk meg az összes magot kiszedni belőle. Egy turmixgép segítségével préseljük össze a dinnyebelet, facsarjuk hozzá egy citromnak a levét, illetve 20 dkg jégkását is rakjunk hozzá. Ha összeturmixoltuk rakjuk hűtőbe hűlni. A poharakba rakjunk jégkockát, majd öntsük bele a pürét, a pohár 2/3 részéig. A tetejét öntsük fel szintén behűtött tonikkal.
Bodzás-uborkás limonádé:
A szintén klasszikus bodzás limonádé megspékelve uborkával. 1 dl bodzaszörphöz adjuk hozzá a 3 citrom kifacsart levét és a vékony szeletekre vágott negyed kígyóuborkát. Ezt öntsük fel 1,7 liter vízzel vagy szódával, ki hogyan szereti, majd rakjuk a hűtőbe hűlni. Jégkockával megrakott pohárban szervírozhatjuk.
Szedres limonádé:
Legalább 10dkg szedret keverjünk össze két evőkanál cukorral és adjuk hozzá a kettő lime kifacsart levét. A szedreket jól nyomkodjuk össze majd alaposan keverjük össze a hozzávalókat. Ezután rakjuk hűtőbe egy rövid időre. Ezután öntsük fel 6dl vízzel és 4 dl tonikkal. Hidegre hűtjük a hűtőben, majd jégkockával megszórt pohárba öntjük, a tetejére mentalevelet rakhatunk díszítésnek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: