Gyógyfutár

Áfonyás túrókrém: a sütés nélküli desszert

A nagy melegben nem jó egész nap a forró sütő mellett állni.  Ezért egy nagyon egyszerű pohárkrém receptet mutatok, ami pillanatok alatt elkészül és még a sütőt sem kell beizzítani hozzá. Ajánlom azoknak, akik egy hűsítő desszertre vágynak!

Hozzávalók:

A túrókrémhez:

25 dkg túró

12,5 dkg mascarpone

7,5 dkg cukor

2 dl tejszín

1 citrom héja

fél rúd vanília kikapart magjai

Az áfonyaszószhoz:

20 dkg áfonya

10 dkg cukor

1 citrom héja

egy marék babapiskóta

Elkészítés:

Néhány szem áfonyát rakjunk félre, a maradékot egy kis lábasban a cukorral és a citrom reszelt héjával 10-15 perc alatt sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt előre behűtjük, hogy hideg legyen, és kemény habbá verjük. A túrót, a mascarponét, a cukrot, a vanília magjait és a citrom reszelt héját simára keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. Ezután egy pohárba, rétegezve rakjuk a hozzávalókat, a túrókrémet az áfonya szószt és a babapiskótát. A tetejére meg közé szórhatjuk a félre rakott egész áfonya szemeket.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!