A nagy melegben nem jó egész nap a forró sütő mellett állni. Ezért egy nagyon egyszerű pohárkrém receptet mutatok, ami pillanatok alatt elkészül és még a sütőt sem kell beizzítani hozzá. Ajánlom azoknak, akik egy hűsítő desszertre vágynak!
A túrókrémhez:
25 dkg túró
12,5 dkg mascarpone
7,5 dkg cukor
2 dl tejszín
1 citrom héja
fél rúd vanília kikapart magjai
Az áfonyaszószhoz:
20 dkg áfonya
10 dkg cukor
1 citrom héja
egy marék babapiskóta
Elkészítés:
Néhány szem áfonyát rakjunk félre, a maradékot egy kis lábasban a cukorral és a citrom reszelt héjával 10-15 perc alatt sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt előre behűtjük, hogy hideg legyen, és kemény habbá verjük. A túrót, a mascarponét, a cukrot, a vanília magjait és a citrom reszelt héját simára keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. Ezután egy pohárba, rétegezve rakjuk a hozzávalókat, a túrókrémet az áfonya szószt és a babapiskótát. A tetejére meg közé szórhatjuk a félre rakott egész áfonya szemeket.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: