Gyógyfutár

Uborka rajongók figyelem! A tökéletes kovászos uborka titka

A nyári szezon savanyúsága. Szinte bármilyen húshoz, pörkölthöz, esetleg tarhonyához is megfelelő köret. De még is, hogy ropogós és savanyú legyen nem mindig sikerül. Most mutatok egy gyors kovászos uborka “receptet”, garantáltan isteni lesz a végeredmény!

Hozzávalók: (5 literes üveghez)

3 kg uborka

1 csokor kapor

1 fej fokhagyma

2 liter víz

fekete bors

6-8 evőkanál só

2-3 kenyérszelet

Elkészítés:

Az uborkákat alaposan megmossuk, majd levágjuk mindkét végét és 3 helyen hosszában bevágjuk az oldalait, így könnyebben bele tud ivódni a sós lé. Ezután belerakjuk őket az üvegbe és közéjük néhány helyre kaprot rakunk. A tetejére szórjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket és a 4-5 szem fekete borsot, majd a maradék kaprot. Ezután a 2 liter vizet felforraljuk a 6-8 evőkanál sóval és forrón ráöntjük az uborkára, hogy jól elfedje. Legfelülre rakjuk a kenyérszeleteket. Egy kistányérral lefedjük az üveget, majd 2-3 napra kitesszük a napra. Ha jónak gondoljuk, akkor óvatosan vegyünk ki az üvegből egy darabot, öblítsük le és kóstoljuk meg. Ha roppanós és kellően sós és savanyú akkor elkészült. Leöblítés után műanyag dobozban a hűtőben kell tárolni. 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!