Van az úgy, hogy az ember bevásárol mindenféle reformlisztekből, mikor úrrá lesz rajta a “jajj de életmód változtatás kéne” érzés. Így került a classic lisztek, a zsemlemorzsa és a búzadara szomszédságába a tökmagliszt. Zöldes színével kellemes kis színfolt lett. Aztán elkezdtem használni mint alapanyag, első körben csak kenyértésztához, kekszekhez, pizzatésztához adtam. De most rápróbáltam egy édes receptben is és nem bántam meg. Teszteljétek Ti is, nekem bejött..
Hozzávalók:
- 40 dkg finom liszt + 10 dkg tökmagliszt
- 4 ek cukor
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 5 dl szénsavas ásványvíz
- 7 dl tej
- 6 ek étolaj (+ sütéshez)
Töltelékhez:
Friss eper , fahéj, durvára vágott pisztácia
Elkészítés:
A szokásos módon elkészítjük a palacsinta tésztát, és hagyjuk pihenni hűtőben legalább 20 percet. Ez idő alatt mossuk meg az epret és vágjuk szép vékony szeletekre vágjuk és megszórjuk fahéjjal őket. Felaprítjuk a pisztáciát is. De használhatunk pl: diót, mogyorót, kókuszt, chia magot is.
A palacsintákat kisebbekre és vastagabbra süssük. Helyezzük őket toronyszerűen egymás tetejére és rétegezzük közé a fahéjas eperszeleteket!
Díszítésként és ízesítésként csorgathatunk rá juharszirupot vagy mézet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: