Gyógyfutár

Citromos-joghurtos tiramisu

Nem szeretem a kávét. Az egyedüli formája amiben elviselem, az a tiramisu. Szerettem volna valami hasonlót enni, de nem volt otthon mascarpone sajtom, se tojás. Viszont árválkodott egy zacskó babapiskóta, görög joghurt, citrom. Ezekből állítottam össze egy frissítő nem túl édes desszertet. Kóstoljátok meg Ti is!

Hozzávalók: 

1 csomag főzés nélküli vanília puding ( Aranka )

5 dl tej

400 g görögjoghurt

1 citrom leve és héja

1 vaníliás cukor

1 csomag babapiskóta

Elkészítés: 

A főzés nélküli pudingot elkészítem, de úgy, hogy a kívánt mennyiségű tejhez adok plusz 1 dl -ert. Jelen esetben 4 dl tejet használtam, mert ehhez a fajtához alapvetően 3 dl tej kellene.

Ebbe kanalazom bele a görögjoghurtot, teszem bele a citrom levét és reszelt héját is. Alaposan elkeverem. Én nem használtam robotgépet, hanem csak egy habverőt. 

A babapiskótát megmártogatom a vaníliás cukorral elkevert maradék 1 dl tejben, és így helyezem őket szépen sorban egymás mellé egy üveg vagy kerámiatálba. Elkezdem rétegezni a krémet és a babapiskótát. 

2 órára hűtőbe teszem, hogy még jobban összeérjenek az ízek és puhuljon a piskóta.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!