Igaz, a zöldségeseknél még csak a primőr áruk kaphatóak, de ha valaki türelmes akkor később is elkészítheti idényzöldségekből az alábbi pitét. Nagyon finom és nem csak a pocakot hanem a szemet is jól lakatja. A színénél már csak az illata jobb! Így készül a zöldséges pite.
Hozzávalók:
cukkini, padlizsán, spenót, petrezselyem, lilakáposzta, paradicsomszósz, oregánó, bazsalikom,
10 dkg margarin, 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1 tojás, só, szerecsendió
Elkészítés:
Egy sós linzertésztát készítünk a szokottak szerint. Ez a tészta adja majd a piténk alapját. 10 percre 180 fokos sütőbe tesszük, hogy kissé megpiruljon.
Kivesszük, és megkenjük a felszínét az ízesített paradicsom szósszal, akár egy pizzát.
Miután kihűlt, kívülről befelé haladva “élére állítva” változatos sorrendben pakolhatjuk bele a sózott, fűszerezett zöldségeket.
180 fokon 35-45 percig süssük szép pirosra, ropogósra.
Parmezánsajttal és sós kapros tejföllel tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: