Gyógyfutár

Zöldséges spirálpite

Igaz, a zöldségeseknél még csak a primőr áruk kaphatóak, de ha valaki türelmes akkor később is elkészítheti idényzöldségekből az alábbi pitét. Nagyon finom és nem csak a pocakot hanem a szemet is jól lakatja. A színénél már csak az illata jobb! Így készül a zöldséges pite.

Hozzávalók: 

cukkini, padlizsán, spenót, petrezselyem, lilakáposzta, paradicsomszósz, oregánó, bazsalikom, 

10 dkg margarin, 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1 tojás, só, szerecsendió

Elkészítés: 

Egy sós linzertésztát készítünk a szokottak szerint. Ez a tészta adja majd a piténk alapját. 10 percre 180 fokos sütőbe tesszük, hogy kissé megpiruljon. 

Kivesszük, és megkenjük a felszínét az ízesített paradicsom szósszal, akár egy pizzát. 

Miután kihűlt, kívülről befelé haladva “élére állítva”  változatos sorrendben pakolhatjuk bele a sózott, fűszerezett zöldségeket.

180 fokon 35-45 percig süssük szép pirosra, ropogósra.

Parmezánsajttal és sós kapros tejföllel tálaljuk.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!