Gyógyfutár

Házi mandulás keksz

Húsvét előtt mindig tartok egy próbasütést, hogy ne a locsolóknak keljen elszenvedni a kárt, amit egy süteményben okoztam. Ezt a kekszet már sokszor elkészítettem, nem csak ünnepre hanem egy nyári piknikre vagy hosszú bringaútra is tökéletes!

Hozzávalók:
40 dkg liszt, 10 dkg mandulaliszt
40 dkg cukor
30 dkg mandula
10 dkg vaj
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom

1 tojássárgája a díszítéshez + szeletelt mandula

Elkészítés:

Egy tálba tesszük  a liszteket, a cukrot, a tojásokat és a vajat a vaníliás cukorral. Belereszeljük  egy fél citrom héját, valamint a szeletelt  mandula kétharmadát.

Ezután határozott mozdulatokkal egynemű masszává dolgozzuk és fél órára hűtőszekrényben pihentetjük.  

 A süti tésztából diónyi  gombócokat gyúrunk  és kivajazott tespibe pakoljuk őket. Egy kicsit meglapítjuk  egy kanál segítségével. Ügyeljünk arra, hogy körülbelül 1cm vastagok legyenek a lapított korongok.

A külsejét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk a maradék szeletelt mandulával őket.

Előmelegített sütőben 175 fokon kb 25 percen keresztül sütjük légkeveréses módon.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!