Hozzávalók:
40 dkg liszt, 10 dkg mandulaliszt
40 dkg cukor
30 dkg mandula
10 dkg vaj
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
1 tojássárgája a díszítéshez + szeletelt mandula
Elkészítés:
Egy tálba tesszük a liszteket, a cukrot, a tojásokat és a vajat a vaníliás cukorral. Belereszeljük egy fél citrom héját, valamint a szeletelt mandula kétharmadát.
Ezután határozott mozdulatokkal egynemű masszává dolgozzuk és fél órára hűtőszekrényben pihentetjük.
A süti tésztából diónyi gombócokat gyúrunk és kivajazott tespibe pakoljuk őket. Egy kicsit meglapítjuk egy kanál segítségével. Ügyeljünk arra, hogy körülbelül 1cm vastagok legyenek a lapított korongok.
A külsejét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk a maradék szeletelt mandulával őket.
Előmelegített sütőben 175 fokon kb 25 percen keresztül sütjük légkeveréses módon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: