Magyaros tepis gnocchi

A gnocchi ( nyokki, gnoccsi, gnokki, meg mindenféle furi zavarba ejtő elnevezés) tulajdonképpen egy elkészített burgonyás gombóc. A magyarok ezt nudlinak hívják. Ízre, jellegre azért én hithű magyarként még mindig a nudlira esküszöm, de ha gyorsan kell valami laktatót készítenem, akkor irány a hűtőpult és már száguld is a kosárba 2 csomag gnocchi.  Sokféle szósz kerülhet rá, ezúttal egy magyaros változat receptjét osztom meg veletek. 

2 csomag gnocchi ( 500 grammos)

1 üveg bolognai mártás

4-5 szem koktélparadicsom

1 csokor friss bazsalikom

4-5 fej champion gomba

1 lila hagyma

0,5 kg sertés darát hús

1 szál füstölt csípős kolbász

Elkészítés:

A  lila hagymát, gombát apróra vágjuk és pár kanál olajon megpirítjuk. Miután megpirultak, lepirítjuk a darált húst és felöntjük a bolognai szósszal. Az egész mártást beleöntjük egy tűzálló tálba és beleszórjuk a gnocchit ( nem kell előfőzni). Ezután halmozzuk rá a félbevágott paradicsomokat és a csípős kolbász karikákat.

FONTOS: Előmelegített 180 fokos sütőbe tegyük és mindenképpen fedjük le alufóliával. 40 percig sütjük, az utolsó 2-3 percben levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.

Ha valaki szeretné kicsit laktatóbbá tenni, akkor reszelhet rá sajtot vagy dúsíthatja az alapreceptet szalonnakockákkal, virslivel, csípős debrecenivel. 

Friss bazsalikom levelekkel tálaljuk.

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »