Gyógyfutár

Magyaros tepis gnocchi

A gnocchi ( nyokki, gnoccsi, gnokki, meg mindenféle furi zavarba ejtő elnevezés) tulajdonképpen egy elkészített burgonyás gombóc. A magyarok ezt nudlinak hívják. Ízre, jellegre azért én hithű magyarként még mindig a nudlira esküszöm, de ha gyorsan kell valami laktatót készítenem, akkor irány a hűtőpult és már száguld is a kosárba 2 csomag gnocchi.  Sokféle szósz kerülhet rá, ezúttal egy magyaros változat receptjét osztom meg veletek. 

 

2 csomag gnocchi ( 500 grammos)

1 üveg bolognai mártás

4-5 szem koktélparadicsom

1 csokor friss bazsalikom

4-5 fej champion gomba

1 lila hagyma

0,5 kg sertés darát hús

1 szál füstölt csípős kolbász

Elkészítés:

A  lila hagymát, gombát apróra vágjuk és pár kanál olajon megpirítjuk. Miután megpirultak, lepirítjuk a darált húst és felöntjük a bolognai szósszal. Az egész mártást beleöntjük egy tűzálló tálba és beleszórjuk a gnocchit ( nem kell előfőzni). Ezután halmozzuk rá a félbevágott paradicsomokat és a csípős kolbász karikákat.

FONTOS: Előmelegített 180 fokos sütőbe tegyük és mindenképpen fedjük le alufóliával. 40 percig sütjük, az utolsó 2-3 percben levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.

Ha valaki szeretné kicsit laktatóbbá tenni, akkor reszelhet rá sajtot vagy dúsíthatja az alapreceptet szalonnakockákkal, virslivel, csípős debrecenivel. 

Friss bazsalikom levelekkel tálaljuk.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bölcs Bálna says:

    Csóró módon sima lecsóval. Egyszerű, nagyszerű.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!