A gnocchi ( nyokki, gnoccsi, gnokki, meg mindenféle furi zavarba ejtő elnevezés) tulajdonképpen egy elkészített burgonyás gombóc. A magyarok ezt nudlinak hívják. Ízre, jellegre azért én hithű magyarként még mindig a nudlira esküszöm, de ha gyorsan kell valami laktatót készítenem, akkor irány a hűtőpult és már száguld is a kosárba 2 csomag gnocchi. Sokféle szósz kerülhet rá, ezúttal egy magyaros változat receptjét osztom meg veletek.
2 csomag gnocchi ( 500 grammos)
1 üveg bolognai mártás
4-5 szem koktélparadicsom
1 csokor friss bazsalikom
4-5 fej champion gomba
1 lila hagyma
0,5 kg sertés darát hús
1 szál füstölt csípős kolbász
Elkészítés:
A lila hagymát, gombát apróra vágjuk és pár kanál olajon megpirítjuk. Miután megpirultak, lepirítjuk a darált húst és felöntjük a bolognai szósszal. Az egész mártást beleöntjük egy tűzálló tálba és beleszórjuk a gnocchit ( nem kell előfőzni). Ezután halmozzuk rá a félbevágott paradicsomokat és a csípős kolbász karikákat.
FONTOS: Előmelegített 180 fokos sütőbe tegyük és mindenképpen fedjük le alufóliával. 40 percig sütjük, az utolsó 2-3 percben levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.
Ha valaki szeretné kicsit laktatóbbá tenni, akkor reszelhet rá sajtot vagy dúsíthatja az alapreceptet szalonnakockákkal, virslivel, csípős debrecenivel.
Friss bazsalikom levelekkel tálaljuk.
Nagyon jó ötlet!
Csóró módon sima lecsóval. Egyszerű, nagyszerű.