Korábbi bejegyzésünkben szó esett arról, hogy a cirokliszt milyen sokféle módon beilleszthető bármilyen étrendbe. Legyen az egy gluténmentes diéta vagy egy 160 grammos szénhidrát diéta. Aki hiányolta a cikk végéről a receptet, az most megkapja: Íme egy tesztelt almás-ciroklisztes kalács.
Hozzávalók:
4 tojás
1 bögre cirokliszt
1/2 bögre zabpehelyliszt
2 nagyobb édes alma ( én a jonagoredre esküszöm)
2 pohár natúr joghurt
100 gramm olvasztott vaj
1 sütőpor
1 csomag almás süti fűszerkeverék ( ha ez nincs, akkor őrölt szegfűszeg és fahéj is tökéletesen jó)
2 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál barna cukor ( ez helyettesíthető bármilyen édesítőszerrel, vagy cukorfélével)
2 marék durvára vágott dió
1 marék rumaromába áztatott mazsola
1 citrom héja és leve
A sütéshez kenyérforma
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd ezután megy bele az olvasztott vaj, a joghurt és a süti fűszerkeverék. Alaposan elkeverjük. A kétféle lisztet és a sütőport is hozzákeverjük ehhez az alaphoz, majd jöhet hozzá a citromlé és héj. Egy marék mazsolát beáztatunk rumaromába. ( elég kb. 5 perc ).
Addig amíg ázik a mazsi, lereszelünk 1 és fél az almát és beletesszük a sütitésztánkba. A másik felet, csak szép vékony szeletekre vágjuk, mert ez kerül majd a kalács tetejére,a durvára vágott dióval együtt.
A kenyér sütőformát kibéleljük sütőpapírral és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tésztánkhoz hozzáadjuk a mazsolát és még egyszer átkeverjük , hogy mindenhova kerüljön alma és mazsi is. A tetejét almaszeletekkel díszítjük és durvára vágott dióval szórjuk meg.
180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük!
Aki fokozni szeretné az élvezeteket, az készíthet hozzá sós karamell öntetet!
Tehát mindenki aki diétázik óvatosan falatozzon ebből a finomságból:)
Valóban! Köszönjük a helyesbítést! 🙂
A ciroklisztnek 77,5 a CH tartalma,a búza finomlisztnek 71.Igaz jobb a GI indexe 48 és 71.A zabpehelyliszt CH 71.Szóval biztosan különleges súti,de nem szénhidrátszegény!!!!