Nem tudom, hogyan de valahogy mindig kisiklanak a tortasütős projektjeim. Vagy “púpos” lesz a tészta, vagy kihagyom a cukrot, esetleg a sütőport és olyasmi formája lesz a tésztának mint egy megcsócsált frizbinek. De fáradhatatlanul dolgozom a tökéletes recept megtalálásán. A kuszkusztortával célba értem. Nincs púp, nincs frizbi, nincs 3 napig ázó tortaforma. Viszont siker, az igen! Anti-tortakészítők, előre!
Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
3 bögre kuszkusz
6 bögre kókusztej
150 g kókuszreszelék
6 tojás
1 dl napraforgó olaj
2 csomag vaníliás cukor
100 g cukor ( helyettesíthető édesítőszerrel)
a krémhez:
250 ml habtejszín ( Én Meggle Creme Patisserie-t használtam)
100 g kókuszreszelék
A töltelékhez: 1 narancs leve és héja, 4-5 evőkanál narancslekvár
Elkészítés:
Felforraljuk a 6 bögre kókusztejet és hozzáöntjük a 3 bögre kuszkuszhoz. Nagy tálba tegyük bele, mert meg fog dagadni és bele kell férnie a többi hozzávalónak is.
Letakarva hagyjuk és 10 percig pihentetjük. Addig begyújthatjuk a sütőt és 180 fokra melegíthetjük. A kuszkuszról levesszük a konyharuhát, vagy a tányért amivel letakartuk. Hozzáadjuk a kókuszt, a cukrot, a vaníliás cukrot és tojásokat. Utoljára kerül a keverékhez az olaj. Alaposan átkeverjük , majd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába kanalazzuk a tésztát.
180 fokos, előmelegített sütőben 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük. FONTOS: Csak akkor szabad levenni a tortaformát, ha már teljesen kihűlt! Ezután kettévágjuk és egy megkenjük ujjnyi vastagon a narancslekvárral. ( ha túl kemény a lekvár, hígítsuk fel narancslével). Ne féljünk, hamar el fogja szívni a tortalap.
A torta bevonásához krémre lesz szükségünk, amit a kemény habbá vert habtejszínből, kókuszreszelékből és reszelt narancshéjból állítunk össze. Ezzel vonjuk be a tortánkat.
Széles mosollyal tálaljuk.
Kommentek