Gyógyfutár

Hideg ellen kanalazz forró sajtgombóc levest!

Odakint tombolnak a mínuszok  és eljött a plédbe csavarós filmezések ideje. Aki a buszmegállóban vár, vagy csak a kötelező kutya sétáltatáson esik túl esténként, az át igencsak átérzi milyen is hosszú percekig álldogálni a csontmetsző hidegben. Ha sehogy sem tudsz átmelegedni, akkor ajánlom a következő olcsó, forró és finom levest amitől minden didergéssel töltött percet elfelejtesz.

Hozzávalók: 

20 dkg gouda sajt, 

10 dkg trappista sajt

2 tojás

3-4 evőkanál zabliszt ( de használhatsz teljes kiőrlésű tönköly lisztet , vagy a klasszikus  fehér lisztet is )

2 csipet só

mirelit francia zöldség keverék

1 db újhagyma

só, bors, őrölt szerecsendió, leveskocka, 1 csokor friss petrezselyem

 

Elkészítés: 

A sajtokat reszeljük le a legkisebb lyukú sajtreszelőn. Keverjük össze nyugodtan és ezután adjuk hozzá a sót, a szerecsendiót és a tojásokat. Kezdjük el kanalanként beleheverni a lisztet, egészen  addig amíg nem lesz kézzel formázható állapotban. ( Kb mint egy fasírt) .  

Kevés olajon megpároljuk a felkarikázott újhagymát és  a fagyasztott zöldségeket. Miután felöntöttük 2 liter vízzel, ízesítjük leveskockával, sóval, borssal. A csípős ízek kedvelői tehetnek bele chili is.  

FONTOS! A gombócokat csak akkor tegyük bele, ha már a levesünk forr!  Kókuszgolyó méretű gombócokat formázunk vizes kézzel és beleeresztjük a levesbe . 5 perc elegendő, ahhoz, hogy a sajtgombóckák megfőjenek. 

Az utolsó mozzanatként apróra vágott petrezselymet szórunk  a gombócok tetejére.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!