Odakint tombolnak a mínuszok és eljött a plédbe csavarós filmezések ideje. Aki a buszmegállóban vár, vagy csak a kötelező kutya sétáltatáson esik túl esténként, az át igencsak átérzi milyen is hosszú percekig álldogálni a csontmetsző hidegben. Ha sehogy sem tudsz átmelegedni, akkor ajánlom a következő olcsó, forró és finom levest amitől minden didergéssel töltött percet elfelejtesz.
Hozzávalók:
20 dkg gouda sajt,
10 dkg trappista sajt
2 tojás
3-4 evőkanál zabliszt ( de használhatsz teljes kiőrlésű tönköly lisztet , vagy a klasszikus fehér lisztet is )
2 csipet só
mirelit francia zöldség keverék
1 db újhagyma
só, bors, őrölt szerecsendió, leveskocka, 1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
A sajtokat reszeljük le a legkisebb lyukú sajtreszelőn. Keverjük össze nyugodtan és ezután adjuk hozzá a sót, a szerecsendiót és a tojásokat. Kezdjük el kanalanként beleheverni a lisztet, egészen addig amíg nem lesz kézzel formázható állapotban. ( Kb mint egy fasírt) .
Kevés olajon megpároljuk a felkarikázott újhagymát és a fagyasztott zöldségeket. Miután felöntöttük 2 liter vízzel, ízesítjük leveskockával, sóval, borssal. A csípős ízek kedvelői tehetnek bele chili is.
FONTOS! A gombócokat csak akkor tegyük bele, ha már a levesünk forr! Kókuszgolyó méretű gombócokat formázunk vizes kézzel és beleeresztjük a levesbe . 5 perc elegendő, ahhoz, hogy a sajtgombóckák megfőjenek.
Az utolsó mozzanatként apróra vágott petrezselymet szórunk a gombócok tetejére.
Köszönjük:)
Hibátlan!