Hajdinalisztes piskótatekercs

A lisztérzékenységben szenvedők számára egy újabb recepttel kedveskedünk. Ezúttal a hajdinát nem köretként, kásaként tehetjük az asztalra, hanem egy lágy, gyümölcsös töltelékkel megkent piskótatekercs formájában.

Piskótához:

6 tojás

6 ek cukor

6 púpozott ek hajdinaliszt

késhegynyi szódabikarbóna

pár csepp citromlé

Krémhez:

250 ml habtejszin

bogyós gyümölcsök (ribizli, eper, szeder)

1 csomag habfixáló

1 citrom leve

Elkészítés:

Felverjük a tojásfehérjét, hozzáadagoljuk a cukrot, majd a kemény habhoz egyenként hozzáöntjük a tojássárgáját is.   Ezután hozzáadjuk kanalanként a hajdinalisztet, a szódabikarbónát és a citromlevet. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rásimítjuk a masszát (1-1,5 cm vastag legyen)és előmelegített sütőbe kb 15 perc alatt megsütjük.

A szokott módon miután langyosra hűlt, feltekerjük egy nedves konyharuha segítségével, hogy felvegye a tekercs alakot.

A krém elkészítéséhez használhatunk friss vagy fagyasztott gyümölcsöt is. A habtejszínt magasfalú edényben robotgép segítségével kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, a citrom kifacsart levét és laza mozdulatokkal összedolgozzuk.

A krémet a feltekert piskótába töltjük és tetejét  lekvárral, gyümölcsökkel díszítjük.

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »