Gyógyfutár

Bizsergetős csokis tekercs

Szereted a mentolt és a csokit együtt? Különlegességgel szeretnéd meglepni az ízlelőbimbóid? Olyan sütibe harapnál, ami egyszerre megbizserget és egyszerre simogat? Akkor ez a recept neked lett megteremtve. Egyszerűen elkészíthető! Kezdő süteménykészítők is bátran nekikezdhetnek az elkészítésnek.

Hozzávalók:

100 g  sütőporos liszt  ( 95 dkg liszt+1 kávéskanál sütőpor+ fél teáskanál só)

25 g kakaópor ( cukrozatlan)

40 g kókuszreszelék

50 g cukor

1 tojás

140 g növényi margarin

Töltelékhez: 

450 g porcukor

60 g vaj

0,8 l tej

1 kis kanál mentakivonat

 Bevonathoz: 

200 g natúr joghurt

1 csomag vaníliás cukor

Zöld színű szórócukor

 

Elkészítés: 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a kókusszal és a cukorral, majd összedolgozzuk az enyhén felvert tojással és a megolvasztott margarinnal.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőforma aljába nyomkodjuk, és addig sütjük, míg meg nem keményedik ( kb. 15 perc) Ezután feltekerjük a tésztát, mintha fatörzset készítenénk. 

A mentás töltelékhez a porcukrot összekeverjük a megolvasztott vajjal, a tejjel és a mentával, majd a kihűlt tésztára öntjük, egy spatulával elosztjuk rajta. Feltekerjük  és félórára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A bevonathoz összekeverjük a natúr joghurtot és a vaníliás cukrot. Megkenjük vele a tekercset és megszórjuk díszítésként  a cukorkával és rátűzünk pár levélke mentát.

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!