Szereted a mentolt és a csokit együtt? Különlegességgel szeretnéd meglepni az ízlelőbimbóid? Olyan sütibe harapnál, ami egyszerre megbizserget és egyszerre simogat? Akkor ez a recept neked lett megteremtve. Egyszerűen elkészíthető! Kezdő süteménykészítők is bátran nekikezdhetnek az elkészítésnek.
Hozzávalók:
100 g sütőporos liszt ( 95 dkg liszt+1 kávéskanál sütőpor+ fél teáskanál só)
25 g kakaópor ( cukrozatlan)
40 g kókuszreszelék
50 g cukor
1 tojás
140 g növényi margarin
Töltelékhez:
450 g porcukor
60 g vaj
0,8 l tej
1 kis kanál mentakivonat
Bevonathoz:
200 g natúr joghurt
1 csomag vaníliás cukor
Zöld színű szórócukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a kókusszal és a cukorral, majd összedolgozzuk az enyhén felvert tojással és a megolvasztott margarinnal.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőforma aljába nyomkodjuk, és addig sütjük, míg meg nem keményedik ( kb. 15 perc) Ezután feltekerjük a tésztát, mintha fatörzset készítenénk.
A mentás töltelékhez a porcukrot összekeverjük a megolvasztott vajjal, a tejjel és a mentával, majd a kihűlt tésztára öntjük, egy spatulával elosztjuk rajta. Feltekerjük és félórára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A bevonathoz összekeverjük a natúr joghurtot és a vaníliás cukrot. Megkenjük vele a tekercset és megszórjuk díszítésként a cukorkával és rátűzünk pár levélke mentát.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: