Nem szeretem a bort. Ennek a mondatnak a hallatán, általában minden jó ízlésű borfogyasztó felszisszen és felteszik a szokásos kérdést: Hogy lehet a bort nem szeretni? Nem kóstoltál még jót. Ilyenkor elkezdek szabadkozni, és végig sorolom, mi az ami már rám lett erőltetve és meg lett velem az unszolás hatására kóstoltatva. Mivel nem szeretnék a közutálat tárgya lenni, ezért mindig készítek valamit, ami jobb, különlegesebb és számomra ízletesebb a bornál. Így történt most is. A borkedvelő vacsora vendégeink is váltottak erre a koktélra. Te is teszteld, kortyold ameddig csak jól esik:)
Hozzávalók:
500 g fagyasztott bogyós keverék ( málna, szamóca, meggy, ribizli )
4 nagyobb alma
2 citrom
2 egész fahéj rúd
500 ml vodka ( elhagyható, ha nem szeretnéd, hogy alkoholos legyen)
8 evőkanál barna cukor ( de ízlés szerint használhatsz édesítőszert is )
szénsavas ásványvíz
Elkészítés:
Az almát hámozd meg és vágd akkora darabokra, amik beleférnek a turmixgépedbe. Turmixold le, majd a bogyós keveréket is. Ezután csavard bele a citromok levét.
A barna cukrot és a fahéj rudakat tedd a kancsó aljára. Erre öntsd rá a vodkát, vagy ha alkoholmentesre szeretnéd, akkor ezt a fázis kihagyhatod.
Ezután töltsd fel az edényed a gyümölcspürével. Majd adj hozzá annyi ásványvizet, amitől lazul kicsit az állaga és ihatóvá válik. ( Nekem ez 4 dl volt)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: