Gyógyfutár

Babaarcot szeretnél? Pakold meg babbal!

Igen, jól olvastad! A babból is értékes arcpakolást lehet készíteni. Mindenkit óva intenék attól, hogy a fagyasztóláda aljáról kikapargassa a Juliskababot, vagy a nyáron eltett zöldbabot. Azonban kozmetikai célokra kiválóan alkalmas az adzuki bab. Milyen bőrtípusra ajánlott? Cikkünkből mindezt megtudhatod.

Ismerd meg a történetét:

Az adzuki bab (Vigna angularis) napjainkra a japán konyha egyik legjellegzetesebb és legsokoldalúbb élelmiszer alapanyaga lett, bár története nem Japában, hanem az időszámítás előtti Kína és Korea területén kezdődött, már régtől fogva egész Kelet – Ázsiában széles körben ismerték és termesztették. Az 5 mm nagyságú babszemek  lehetnek szürkék, barnák , de akár vörös színezetűek is.

Ápolásra fel! 

Bőrünket is ápolhatjuk adzukival, és még a drága, lifting hatású kozmetikumokra sem kell költeni. Akár pakolásként, akár lemosóként használjuk, puha, sugárzó, energetizált arcbőrt kapunk. Persze, mint más módszereknél, a rendszeresség itt is fontos tényező. Ha pakolást készítünk, felhasználhatjuk a bab por, illetve puhára főzött változatát is.

2 evőkanálnyi port keverjünk össze  kevés meleg vízzel, majd ezt vigyük fel az arcra, ha pedig a főzött babot használjuk, akkor turmixgép segítségével pépesítsük kenhető állagúra.  Hagyjuk rajta 10-15 percig, majd mossuk le. Maszkként, pakolásként maximum heti egyszer használjuk, ha lemosóként alkalmazzuk, akkor heti háromszor is bevethetjük.

Zsíros, tág pórusú bőr kezelésére ez a pakolás különösen ajánlott. 

Ne felejtsünk el utána mindenképpen visszatáplálni az arcbőrünket!

Túl gyakran történő alkalmazása bőrirritációt okozhat. Ebből adódóan a szem környékét kerüljük. 

Fontos tényező:  Főzés előtt ajánlatos 8-12 órát áztatni. Az ezt követő főzési idő: 60 perc

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. 🙂 Természetesen úgy is nagyon jót tesz 🙂 Csak nem az arcbőrnek, hanem a bendőnek:)

  2. György Farkas says:

    Azt hiszem, továbbra is belsőleg alkalmazom a babot…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!