Igen, jól olvastad! A babból is értékes arcpakolást lehet készíteni. Mindenkit óva intenék attól, hogy a fagyasztóláda aljáról kikapargassa a Juliskababot, vagy a nyáron eltett zöldbabot. Azonban kozmetikai célokra kiválóan alkalmas az adzuki bab. Milyen bőrtípusra ajánlott? Cikkünkből mindezt megtudhatod.
Ismerd meg a történetét:
Az adzuki bab (Vigna angularis) napjainkra a japán konyha egyik legjellegzetesebb és legsokoldalúbb élelmiszer alapanyaga lett, bár története nem Japában, hanem az időszámítás előtti Kína és Korea területén kezdődött, már régtől fogva egész Kelet – Ázsiában széles körben ismerték és termesztették. Az 5 mm nagyságú babszemek lehetnek szürkék, barnák , de akár vörös színezetűek is.
Ápolásra fel!
Bőrünket is ápolhatjuk adzukival, és még a drága, lifting hatású kozmetikumokra sem kell költeni. Akár pakolásként, akár lemosóként használjuk, puha, sugárzó, energetizált arcbőrt kapunk. Persze, mint más módszereknél, a rendszeresség itt is fontos tényező. Ha pakolást készítünk, felhasználhatjuk a bab por, illetve puhára főzött változatát is.
2 evőkanálnyi port keverjünk össze kevés meleg vízzel, majd ezt vigyük fel az arcra, ha pedig a főzött babot használjuk, akkor turmixgép segítségével pépesítsük kenhető állagúra. Hagyjuk rajta 10-15 percig, majd mossuk le. Maszkként, pakolásként maximum heti egyszer használjuk, ha lemosóként alkalmazzuk, akkor heti háromszor is bevethetjük.
Zsíros, tág pórusú bőr kezelésére ez a pakolás különösen ajánlott.
Ne felejtsünk el utána mindenképpen visszatáplálni az arcbőrünket!
Túl gyakran történő alkalmazása bőrirritációt okozhat. Ebből adódóan a szem környékét kerüljük.
Fontos tényező: Főzés előtt ajánlatos 8-12 órát áztatni. Az ezt követő főzési idő: 60 perc
🙂 Természetesen úgy is nagyon jót tesz 🙂 Csak nem az arcbőrnek, hanem a bendőnek:)
Azt hiszem, továbbra is belsőleg alkalmazom a babot…