Gyógyfutár

Így, még biztos nem készítettél el smack tésztát!

Tudom, tudom, tudom. A smack tésztát vagy lehet szeretni, vagy egyenesen irtózik tőle az ember. A felállás akkor viszont tagságos, amikor a párod nem eszi, te meg épp lazulós napot tartanál és nincs kedved mást főzni, csak 30 percen belül túl akarsz esni a vacsora készítési procedúrán. A helyzetet nehezíti, ha szigorú diétát kell követned. Egy csomag elkészített tésztában  kb 16 g szénhidrát van csupán (bár márka, ízesítés és kiszerelés függő).  Ezzel szemben egy minőségi durumtészta 100 grammjában 73 g szénhidrát van. Diétások, IR-esek, Hashimotósok, diabéteszesek, tessék hát megszeretni a smack tésztát! 

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell

1 nagyobb fej brokkoli

2 szál sárgarépa

1 csomag csípős csirkés smack tészta

só, bors, mogyoróolaj

 

Elkészítés: 

2 evőkanál földimogyoró olajon megpirítjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet és a rózsáira szedett megmosott brokkolit. Fedő alatt 3 percig pároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk tovább, majd sózzuk és borsozzuk. Eközben 3 dl vizet  felteszünk forrni (nem a recept szerinti mennyiséget, hanem attól 1 -deciliterrel kevesebbet), majd hozzáadjuk a tésztához csomagolt fűszer keveréket. Törjük ketté a tésztát és hagyjuk 10 percet a vízben állni.  

A megpirított csirkére és félig nyers, roppanós brokkolira öntsük rá a tésztát és keverjük el. A legvégén, tálalás előtt sajt helyett sárgarépát reszeljünk rá.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!