A karfiolleves elkészítése nem igényel nagy szaktudást. Lehetsz kezdő konyhatündér vagy épp haladó. A vörös cheddar sajt iránti szerelmem kb. 3 éves. Akkor kóstoltam meg és próbáltam minél több receptbe belecsempészni. Mint az kiderült a karfiol és a cheddar nagyon jó páros együtt.
1 nagyobb fej karfiol
1 fej vörös hagyma
20 dkg vörös cheddar
1 kis pohár 12%-os tejföl
só, bors
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és a rózsáira szedett karfiolt olajon megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, amíg meg nem puhul és ekkor adjuk hozzá a kis dobozos tejfölt. Belereszeljük a cheddar felét , a másik felét meghagyjuk a leves tetejére.
Az egészet botmixerrel krémesre turmixoljuk és sózzuk, borsozzuk.
A tálalásnál ne felejtsük el a krémleves tetejére sajtot szórni, vagy ha különlegességre vágysz, akkor piríthatsz rá diót is.
Kommentek