Gyógyfutár

Indulhat a nagy leves hét? 7.nap: Aranysárga karfiolleves vörös cheddarral

A karfiolleves elkészítése nem igényel nagy szaktudást. Lehetsz kezdő konyhatündér vagy épp haladó. A vörös cheddar sajt iránti szerelmem kb. 3 éves. Akkor kóstoltam meg és próbáltam minél több receptbe belecsempészni. Mint az kiderült a karfiol és a cheddar nagyon jó páros együtt. 

Hozzávalók: 

1 nagyobb fej karfiol 

1 fej vörös hagyma

20 dkg vörös cheddar

1 kis pohár 12%-os tejföl

só, bors

 

Elkészítés: 

Az apróra vágott hagymát  és a rózsáira szedett karfiolt olajon megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, amíg meg nem puhul és ekkor adjuk hozzá a kis dobozos tejfölt. Belereszeljük a cheddar felét , a másik felét meghagyjuk a leves tetejére.

Az egészet botmixerrel krémesre turmixoljuk és sózzuk, borsozzuk.

A tálalásnál ne felejtsük el a krémleves tetejére sajtot szórni, vagy ha  különlegességre vágysz, akkor piríthatsz rá  diót is.

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!