Gyógyfutár

Indulhat a nagy leveses hét? 6.nap: Citromos zöld almaleves

Egy csupa húsos hét után már fellélegzik a bendőm, ha ehet valamit ami igazán könnyed és gyümölcsös. A zöld alma olyan  alapanyag egész évben könnyen beszerezhető és nem is a legdrágábbik közé tartozik.  

Hozzávalók: 

4 nagyobb zöld alma  ( én Granny fajtát használtam)

1 teáskanál fahéj

1/2 csomag főzéses pudingpor

1 citrom reszelt héja és leve

1 dl tejszín

Elkészítés: 

Az almákat megmossuk és meghámozzuk. apróra darabolva feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Hozzáreszeljük a citrom héját és belecsavarjuk annak levét. Puhára főzzük az almát. Ekkor adjuk hozzá a fahéjat és a tejszínnel elkevert pudingport. hagyjuk, hogy szépen besűrűsödjön. Az egészet botmixer segítségével krémesre pürésítjük. 

A tetejére tejszínt csepegtethetünk és nyers almát tehetünk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!