Egy csupa húsos hét után már fellélegzik a bendőm, ha ehet valamit ami igazán könnyed és gyümölcsös. A zöld alma olyan alapanyag egész évben könnyen beszerezhető és nem is a legdrágábbik közé tartozik.
4 nagyobb zöld alma ( én Granny fajtát használtam)
1 teáskanál fahéj
1/2 csomag főzéses pudingpor
1 citrom reszelt héja és leve
1 dl tejszín
Elkészítés:
Az almákat megmossuk és meghámozzuk. apróra darabolva feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Hozzáreszeljük a citrom héját és belecsavarjuk annak levét. Puhára főzzük az almát. Ekkor adjuk hozzá a fahéjat és a tejszínnel elkevert pudingport. hagyjuk, hogy szépen besűrűsödjön. Az egészet botmixer segítségével krémesre pürésítjük.
A tetejére tejszínt csepegtethetünk és nyers almát tehetünk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: