Ha nem hallottam ezerszer a nyár során a “Májszbitte”-t, akkor egyszer sem. Az év elejei nagy takarításban kezembe akadt egy belépő amiről eszembe jutott a Balaton és egyúttal a főtt kukorica. A kukorica jó grillezéskor, jó pattogtatva és kevesen tudják, de finom levesnek is. Most egy spenótos változatot osztunk meg veletek. Ha 10 perc alatt vacsi kell, akkor ezt válaszd! Akár 4-6 személyt is jól lakathatsz vele 🙂
1, 5 l zöldség alaplé ( én kockából készítem, mert így gyorsabb)
5 dkg kukoricadara
3 evőkanál liszt
3 evőkanál vaj
2 gerezd fokhagyma
1 doboz szuper édes kukorica konzerv
20 dkg bébispenót
sós földimogyoró a díszítéshez
Elkészítés:
A zöldség alaplevet felforraljuk és lefedjük. A kukorica darát, és a lisztet elkeverjük egymással. Hozzá merük a forró alapléből 2, 5 dl-t. Ezt csomómentesre keverve hozzáöntjük a többi alapléhez. (mintha pudingot készítenénk). Folyamatos keverés mellett addig főzzük ( kb 3-4 perc) amíg krémes állagú lesz. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vajat a kukoricakonzervet és a bébispenótot.
További 3 percet főzzük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Sós földimogyoróval tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: