Gyógyfutár

Indulhat a nagy leveses hét? 3.nap: Kukoricaleves spenóttal

Ha nem hallottam ezerszer a nyár során a “Májszbitte”-t, akkor egyszer sem. Az év elejei nagy takarításban kezembe akadt egy belépő amiről eszembe jutott a Balaton és egyúttal a főtt kukorica. A kukorica jó grillezéskor, jó pattogtatva és kevesen tudják, de finom levesnek is. Most egy spenótos változatot osztunk meg veletek. Ha 10 perc alatt vacsi kell, akkor ezt válaszd!  Akár 4-6 személyt is jól lakathatsz vele 🙂

Hozzávalók: 

1, 5 l zöldség alaplé ( én kockából készítem, mert így gyorsabb)

5 dkg kukoricadara

3 evőkanál liszt

3 evőkanál vaj

2 gerezd fokhagyma

1 doboz szuper édes kukorica konzerv

20 dkg bébispenót

sós földimogyoró a díszítéshez

 

Elkészítés: 

A zöldség alaplevet felforraljuk és lefedjük. A kukorica darát, és a lisztet elkeverjük egymással. Hozzá merük a forró alapléből 2, 5 dl-t. Ezt csomómentesre keverve hozzáöntjük a többi alapléhez. (mintha pudingot készítenénk). Folyamatos keverés mellett addig főzzük ( kb 3-4 perc) amíg krémes állagú lesz. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vajat  a kukoricakonzervet és a bébispenótot. 

További 3 percet főzzük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.  Sós földimogyoróval tálaljuk.

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!