A sztori a következő: Tavaly sziklakertet építettünk. Mindenkitől annyit kértünk a kertavatón, hogy hozzon egy növényt és ültessük be együtt az új helyére. Azon napon ismerkedtem meg a puha levelű, simogatni való, illatos zsályával. Nehezen találtam viszont olyan receptet ami igazán ízlett volna. Sültek mellé és salátába nem volt az igazi. De ebben a levesben, páratlan ízkavalkádot teremt. Remélem Ti is rákaptok az ízére! 4 személyre szól a recept.
Hozzávalók:
80 dkg sertés karaj
50 dkg füstölt kolbász
3 szál póréhagyma
80 dkg burgonya
fél fej kelkáposzta, 2-3 szál sárgarépa
20 dkg vörösbab ( konzerv)
só, bors, 8 -10 db friss zsályalevél
Elkészítés:
A húst kockára vágjuk és a karikázott kolbászt némi zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáöntünk 3 l hideg vizet. Felforraljuk és ebbe tesszük a felkarikázott póréhagymát, felkockázott burgonyát és a sárgarépát. Takarékon főzzük egészen addig, amíg a hús megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát és a vörösbab konzervet. Ezután sózzuk és borsozzuk. Tálaláskor durvára vágott zsályalevéllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: