Gyógyfutár

Indulhat a nagy leveses hét? 2.nap: Sertéshúsleves zsályával

A sztori a következő: Tavaly sziklakertet építettünk. Mindenkitől annyit kértünk a kertavatón, hogy hozzon egy növényt és ültessük be együtt az új helyére. Azon napon ismerkedtem meg a puha levelű, simogatni való, illatos zsályával. Nehezen találtam viszont olyan receptet ami igazán ízlett volna. Sültek mellé és salátába nem volt az igazi. De ebben a levesben, páratlan ízkavalkádot teremt. Remélem Ti is rákaptok az ízére! 4 személyre szól a recept.

Hozzávalók:

80 dkg sertés karaj

50 dkg füstölt kolbász 

3 szál póréhagyma

80 dkg burgonya

fél fej kelkáposzta, 2-3 szál sárgarépa

20 dkg vörösbab ( konzerv)

só, bors,  8 -10 db friss zsályalevél 

 

Elkészítés:

A húst kockára vágjuk  és a  karikázott kolbászt némi zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáöntünk 3 l hideg vizet. Felforraljuk és ebbe tesszük a felkarikázott póréhagymát, felkockázott burgonyát és a sárgarépát.  Takarékon főzzük egészen addig, amíg a hús megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát és a vörösbab konzervet. Ezután sózzuk és borsozzuk. Tálaláskor durvára vágott zsályalevéllel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!