Gluténmentes püspökkenyér

Egy pofon egyszerű klasszikus süteményrecept. Bár  már  karácsony előtt több gyümölcskenyér recept szárnyra kap, ha nem tudsz lemondani puhaságáról és ízéről az ne foglalkozz azzal, hogy még van pár nap a nagy ünnepig. Süss még ma egyet!

 
110 g barna rizsliszt
60 g kölesliszt

50 g mandulaliszt

50 g gesztenyeliszt

40 g tápiókakeményítő

65 g nádporcukor

15 dkg kókuszolaj

1 db vaníliarúd kikapart magjai

3 dl rizstej

1/2 citrom frissen facsart leve

10 dkg aszalt áfonya (vagy bármilyen aszalt gyümölcs)

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban alaposan elkeverjük.

Egy őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral és a masszát a gerincbe elosztjuk.

Sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy megsült-e.

A formában hagyjuk langyosra hűlni. Szeletelés előtt porcukor helyett eritritet szórhatunk rá.

Jó étvágyat kívánunk!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »